'Niet naar school als er nog geen leraar is'

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
'Niet naar school als er nog geen leraar is'
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

In Luik is men na het verspelen van het Uefa-ticket de wonden aan het likken en de som aan het maken. “Financieel missen we een kans om een extraatje te verdienen”, aldus Algemeen Directeur Pierre François. “De toetreding tot de poules van Uefa Cup heeft ons vorig jaar zo'n €1.2500.000 opgebracht. Dit lopen we al zeker mis. Verder zijn er nog enkele akkoorden die werden opgesteld met sponsors in functie van Europees spelen of niet.
 
“Maar men moet niet geloven dat ondanks de grote frustratie die we nu voelen, we bij de pakken blijven zitten. In tegendeel! Standard zal alles doen om een ploeg te bouwen die aan haar ambities voldoet. En ik wil benadrukken dat die ambities ongewijzigd zijn. Nu moeten we zo goed mogelijk, maar ook zo snel mogelijk een keuze maken ivm de trainer.” De herneming van de trainingen beginnen in Luik immers op 27 juni. “Het is onmogelijk om terug naar school te gaan als de leraar er niet is, enkele goede leerlingen zullen echter wellicht met enige vertraging arriveren”, aldus François.
 
Ook Michel Preud'Homme dringt op Standard.be aan op een snelle zoektocht naar een trainer. “We hebben enkele beloftes met bepaalde spelers gesloten. We willen correct zijn ten opzichte van hen, maar zij moeten het ook zijn ten opzichte van de club. Het beste voorbeeld is dat van Almani Moreira. De Portugees had de kans om elders meer te verdienen en we hadden hem beloofd bij zijn contractverlenging dat we hem hierbij geen stokken in de wielen zouden steken. Als we het konden, dan hielden we het grootste deel van onze spelers. Het is moeilijk in te schatten waar we spelers zullen moeten vervangen. Als Runje zou vertrekken, moeten we een keeper zoeken. Als Philippe Léonard de club verlaat is dit misschien niet het geval, want voor de linksbackpositie hebben we ook Gonzague Vandooren. Maar we zullen de aanstelling van de nieuwe trainer moeten afwachten om dit soort beslissingen te nemen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties