Esbjerg ziet Royal League wegglippen

viki meeuwis

Esbjerg speelde 0-0 gelijk thuis tegen FC Midtjylland en zag daarmee zijn kansen op Royal League kwalificatie in rook opgaan. Met 47 punten kunnen ze met nog een wedstrijd te gaan AaB dat 52 punten heeft, niet meer inhalen.

Nochtans was Esbjerg de betere ploeg en kon heel wat kansen afdwingen, zonder ze echter in een doelpunt om te zetten. FC Midtjylland doet dan weer wel een goede zaak, zij gaan immers voor de derde plaats, als ze volgende wedstrijd winnen van de vierde in de stand, Aab zijn ze zeker van het brons.

De kersverse landskampioen Brøndby had weinig moeite met tegenstander AGF. Nochtans had trainer Laudrup na het kampioensfeest van afgelopen weekend ervoor gekozen om een soort van b-elftal het veld op te sturen, waaronder Wieghorst en Absalonsen. Maar ook Thomas Kahlenberg was van de partij, een vaste waarde bij Brøndby. Hij zorgde in de 39e minuut de openingsgoal. Frost kon na twintig minuten in de tweede helft de gelijkstand op het bord brengen. Brøndby kwam een kwartier voor het einde toch nog terug door een doelpunt van Absalonsen die meteen de eindstand vastlegde : 1-2. Daarmee blijft AGF op de negende plaats steken.

Voor José Roberto Mota was het een speciale avond in het Viborg stadion. De Braziliaan kreeg immers zijn vroegere ploegmakkers van Randers FC op bezoek. Na amper 13 minuten zette hij Viborg op een 1-0 voorsprong. Frederiksen kon twintig minuten voor het einde de 2-1 op het bord zetten en het enige tegendoelpunt van Poulsen mocht dan al niet meer baten. Randers is nu zeker van degradatie naar tweede.

Ook die andere degradatiekandidaat Herfølge verloor op eigen veld van tegenstander OB met 2-3. Herfølge was al quasi zeker van degradatie en het verlies vanavond bevestigde dit.

Beter nieuws was er in het kamp van FC Kopenhagen; zij speelden 1-1 gelijk tegen AaB. Daarmee blijft Kopenhagen op de tweede plaats staan met 56 punten met als achtervolgers FC Midtjylland en Aab op respectievelijk de derde en vierde plaats.
Als FC Kopenhagen komende zondag wint tegen de laatste in het klassement, Herfølge, kan het dus alsnog het zilver pakken en een ticket voor de UEFA Cup kwalificatie in de wacht slepen. Zij hebben in principe al voldoende aan een gelijkspel maar dan mag FC Midtjylland niet meer dan zeven doelpunten maken tegen de vierde in de rangschikking, AaB. Maar de verwachting is toch dat FC Kopenhagen geen al te zwaar werk zal hebben in hun laatste match.

FC Nordsjælland verloor thuis van Silkeborg maar had desondanks toch nog reden tot lachen. Na het verlies van de andere twee degradatiekandidaten Herfølge en Randers vanavond, staan zij met 30 punten buiten het bereik van de laatste twee en blijft dus in eerste klasse. Herfølge heeft nu 24 punten en Randers 23 en kunnen Nordsjælland dus niet meer bijbenen.