Djurgarden komt goed weg bij hekkensluiter

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Djurgarden komt goed weg bij hekkensluiter
Foto: © SC

In de laatste wedstrijd van de heenronde in de Zweedse Allsvenskan hield rode lantaarn Sundsvall gisteren leider DjurgÃ¥rden op een 1-1-gelijkspel. Sundsvall leek dankzij een flater van DjurgÃ¥rden-doelman Tourray zelfs lang op winst af te stevenen, maar Tobias Hysén stelde in blessuretijd alsnog gelijk.

Sundsvall, dat door velen de laatste tijd als crisisploeg werd omschreven, speelde op eigen veld verrassend sterk tegen een matig DjurgÃ¥rden. De staartploeg kwam in de eerste helft dicht bij de openingstreffer, maar de kopbal van Michael Ã…skoogh trof de paal. Ook in de tweede helft was Sundsvall de betere ploeg, hoewel de bezoekers na de pauze iets minder bleek voor de dag kwamen. Sundsdvall had echter wel het geluk nodig om op voorsprong te komen: na 78 minuten gooide Pa Dembo Tourray de bal in de voeten van Tobias Eriksson, die het leer knap over de flaterende keeper in doel stiftte. De zege leek voor het grijpen, maar vlak voor affluiten besliste Tobias Hysén daar anders over: op voorzet van Patrick Amoah kopte de talentrijke flankspeler de bal listig voorbij Fredrik Sundfors.

Dankzij deze gelukkige draw telt Djurgården na de laatste speeldag in de heenronde vier punten voorsprong op naaste achtervolgers Göteborg, Malmö en Helsingborg. Onderaan geeft Sundsvall de rode lantaarn door aan nieuwkomer Assyriska. De terugronde in de Allsvenskan begint komende zondag met de veertiende speeldag.


ALLSVENSKAN, 13E SPEELDAG:

03-07:
BK Häcken - Assyriska FF  0-2
Landskrona BoIS - Hammarby IF  0-3

04-07:
Halmstads BK - Malmö FF  0-0
Örgryte IS - Helsingborgs IF  1-2
IF Elfsborg - Kalmar FF  1-0

06-07:
Gefle IF - IFK Göteborg  0-2

11-07:
GIF Sundsvall - DjurgÃ¥rdens IF  1-1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties