Anderlecht op bezoek in Brugge

Kristof Blomme
| 0 reacties
Anderlecht op bezoek in Brugge
Foto: © SC

Vrijdag al speelden La Louvière en AA Gent 1-1 gelijk. Gisteren zorgde Brussels voor een kleine stunt door kampioen Club Brugge op 1-1 te houden. Het gelijkspel was meer dan verdiend voor de thuisploeg. Westerlo kon winnen op Germinal Beerschot en heeft daardoor nog het maximum van de punten. Lokeren was te sterk voor Moeskroen en won met 0-2. Vanmiddag zijn er vijf matchen. Anderlecht kan al meteen twee punten uitlopen op Club.

Vanmiddag treden Cercle Brugge en Anderlecht om 13u al in de arena. Cercle ging vorige week in het Kuipje de boot in na twee vroege treffers. Tom van Mol komt terug uit schorsing. Daarnaast is Feys twijfelachtig. Met Milosevic wordt gekozen voor een extra verdedigende middenvelder. Paars-wit gaf La Louvière vorige week een pandoering van jewelste. Zetterberg en Jestrovic beginnen op de bank waardoor Wilhelmsson en Baseggio aan de aftrap komen. Iachtchouk is out.
 
Lierse ontvangt vanmiddag Sint-Truiden. De Lierenaars voelden zich vorige week na de nederlaag op Standard benadeeld door de arbitrage. Nu is het aan hen om op het veld te antwoorden. Dreesen zit z’n laatste van twee schorsingsdagen uit. Timmermans zal nog enkele weken uit de roulatie zijn met een blessure net als Kacic. Ook Van Der Straeten zal z’n plaats in doel waarschijnlijk nog niet kunnen innemen. De Limburgers, die vorige week Roeselare klopten met het kleinste verschil, wonnen voor het eerst in tien jaar de openingsmatch. De match tegen Lierse komt voor Hajnal en Mulemo nog te vroeg. Debroux speelt met een brace.
 
Roeselare werkt de eerste thuismatch in de hoogste klasse af tegen de Ivorianen van Beveren. Bij de West-Vlamingen moet Lauwers nog één schorsingsdag uitzitten. Barbé moet een ingreep aan de achillespees ondergaan en is zeker enkele weken uitgeschakeld. Beveren is op zoek naar eerherstel nadat het vorige week op eigen veld geklopt werd door Brussels. Badjan zal zeker nog drie weken langs de kant moeten toekijken. Ook Sanogo en hervatten pas volgende week met de groep. Diabis is twijfelachtig.
 
Om 18 uur staat het duel tussen Zulte-Waregem en Standard op het programma. De thuisploeg hoopt de knalprestatie van vorige week te bevestigen. Voor Breleur, Tankary en Wiggers komt de match nog te vroeg. Vermast is geschorst nadat hij in de reservenwedstrijd werd uitgesloten. Bij Standard dreigt men Dragutinovic alsnog kwijt te raken aan Olympiakos. Hij komt wel terug uit schorsing net als Beda. Die laatste zou dus zijn debuut voor de Rouches kunnen maken.
 
Genk en Charleroi sluiten de speeldag af om 20.30u. De Limburgers konden vorige week op het nippertje nog een punt meegraaien bij Lokeren. Vandooren werd deze week nog aan de kern toegevoegd, maar is nog niet speelgerechtigd. Chatelle is nog steeds onbeschikbaar. Claessens zal na zijn knieoperatie minstens zes maanden langs de kant staan. Charleroi klopte vorige week Germinal Beerschot na een goede tweede helft. Oulmers liep tijdens een interland een enkelblessure op en zal een hele tijd onbeschikbaar zijn. Akgül raakt niet fit door een schouderblessure.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties