SK OK Oostende - KVK Tienen 1 - 9

Guillaume Belaey
SK OK Oostende  -  KVK Tienen  1 - 9

SK OG Oostende  -  KVK Tienen   1 – 9

Na 3 minuten kreeg SKOG een licht toegekende strafschop. Bianca Ternier trapte de bal tegen de netten (1-0). SKOG hield vervolgens 15 minuten goed stand. Ze drukten Tienen op de eigen helft. Na het openingskwartier was de kous af en Tienen scoorde 3 doelpunten in 15 minuten. Vlak voor rust nog een tegentreffer waardoor de ruststand 1-4 was.

Na de pauze een identiek spelbeeld, Tienen was baas en drukte SKOG tegen het eigen doel. Nog 5 doelpunten kregen de Oostendse vrouwen om de oren. Eindstand: 1 – 9.

Conclusie: sommige spelers moeten dringend een mentaliteitswijziging ondergaan. Voetbal is nog altijd een ploegsport, maar blijkbaar weten sommige speelsters nog altijd niet wat dat is.

Dat betekent ook meehelpen verdedigen als er aanvallend iets mislukt (…en niet blijven staan en ballen opwachten), niet zeuren en klagen op het veld (meer opbouwende kritiek), geen praatjes maken met supporters langs de lijn…….Wie het schoentje past, trekke het aan.

Iedereen weet dat het een moeilijk seizoen zou worden. Het is nu niet aan de orde om de kopjes te laten hangen. Als iedereen voor iedereen speelt, vecht voor elke bal en tot de 90ste minuut ervoor knokt, dan zijn er mogelijkheden……….!