Eendracht Opstal houdt de 3 punten thuis

Dirk Pieters
| 0 reacties
Eendracht Opstal houdt de 3 punten thuis
Foto: © SC

Na een spannende thriller is Eendracht Opstal er in geslaagd om Dilbeek Sport een 1ste nederlaag toe te dienen, al kon de wedstrijd alle kanten uit.

Dilbeek Sport kwam het snelst uit de startblokken en de thuisploeg kon meteen een zucht van verlichting slaken toen Kevin Trienpont een door Sven Redolfi verlengde voorzet van Kristof Mannaert nipt over de deklat knalde (4de minuut) terwijl Benjamin Smet een scherp aangesneden voorzet van Trienpont nog voor de lijn kon wegwerken. Langzaam maar zeker kwam Eendracht Opstal meer in de wedstrijd en Ivan De Corte moest met de voet redding brengen op een knal van Steve Van Mieghem, terwijl aan de overkant een rommelige fase voor het Opstaldoel slechts in 3 tijden door Ivan Parijs kon worden opgelost. Onmiddellijk daarna kwam Omar Goundafi centimeters te kort op een scherpe voorzet van Jelle De Wilde (32ste minuut). Eens te meer bleek Wouter Vaeyens een gesel voor de verdedigers en toen bij Dilbeek niemand het aandurfde de dribbelende Opstalspits af te stoppen draaide hij de bal buiten het bereik van Ivan De Corte in de linker benedenhoek.

Ook na de koffie nam Dilbeek aanvankelijk de bovenhand. Ivan Parijs kon een vlijmscherpe voorzet van Kristof Mannaert slechts met de vingertoppen wegtippen (47ste minuut) en moest goed plat op een schot van Olaf Vandael. Een collectief sterk spelend Eendracht Opstal knokte zich terug in de wedstrijd en toen Wouter Vaeyens net voor de rechthoek onderuit werd gehaald draaide Jelle De Wilde de vrijschop magistraal naast de muur 64ste minuut 2-0. Bij Dilbeek gingen de kopjes maar even naar beneden want toen Wouter Vaeyens naar de kant werd gehaald putten zij hieruit de kracht om Eendracht Opstal met de rug tegen de muur te drukken. Schuurde een loeier van Peter De Pauw via de vingertoppen van Ivan Parijs de deklat (71ste minuut) dan was het onmiddellijk daarop toch raak. Roel Van den Bergh verlengde een voorzet van Kevin Trienpont tot bij Kris Thielemans en die aarzelde niet 72ste minuut 2-1. Met man en macht trok Dilbeek richting Opstaldoel maar werd bijna afgestraft toen Omar Goundafi door Joachim Vanhoomissen in de diepte werd gestuurd doch de Opstalspits knalde naast (78ste minuut). In blessuretijd had Ivan Parijs een goede save in huis op een knal van Kris Thielemans en ook op de kopstoot van Roel Van den Bergh gaf de thuisportier opnieuw geen krimp (91ste minuut)

Door deze 2de opeenvolgende zege rukt Eendracht Opstal op naar de 4de plaats. Zondag aanstaande trekken trainer Luc De Waegeneer en zijn team naar Wilrijk, terwijl Dilbeek Sport gastheer is voor Temse.

Eendracht Opstal

Parijs, Eeckhout, Aeyels, Callaert, Smet, Vaeyens (68’ De Vits), De Wilde, Van Mieghem, Spillebeen (77’ Vanhoomissen), Goundafi, Ben Kouidar

Dilbeek Sport
De Corte, Mannaert, Vereeken, Trienpont, Vandael, Thielemans, De Pauw, Redolfi (57’ Van den Bergh), Schotte (42’ De Loecker), Rongere (68’ Taurin), Kums

Doelpunten

37’ 1-0 Wouter Vaeyens
64’ 2-0 Jelle De Wilde
72’ 2-1 Kris Thielemans

Verslag: Gentil Dossche
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties