Frankrijk moet minstens 4 keer scoren

Thomas Dubois
| 0 reacties
Frankrijk moet minstens 4 keer scoren
Foto: © SC

Frankrijk moet aan de bak woensdagavond wil het zich rechtstreeks kwalificeren voor het WK of voor de barragewedstrijden. Momenteel staat Frankrijk op een gedeelde tweede plaats samen met Zwitserland op één punt van leider Israël, dat wel al een wedstrijd meer gespeeld heeft. Het doelpuntensaldo van Zwitserland is wel stukken beter dan dat van Frankrijk.
 
De opdracht voor les Bleus is duidelijk. Willen ze zich rechtstreeks kwalificeren, dan moet men met 4 doelpunten verschil winnen vanavond tegen Cyprus, zoniet dan moet het via de barrages gebeuren. Tenzij Zwitserland zelf punten laat liggen natuurlijk. 

Slechts 10 goals scoorden de Fransen in 9 wedstrijden, waaronder 5 tegen de Faeröer. En dan mist het vanavond nog z’n twee beste spitsen, namelijk Trezeguet en Henry, die samen al goed waren voor 61 doelpunten. De statistieken spreken ook niet in het voordeel van Domenech, de gecontesteerde coach van de Fransen. De wedstrijd wordt vanavond gespeeld in het Stade de France en daar slaagden de troepen van Domenech er nog geen enkele keer in te winnen. Desondanks zullen er vanavond toch 80.000 toeschouwers aanwezig zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties