Nederlandse successen worden beloond

Nederlandse successen worden beloond
Foto: © SC

Bij ons begint men stilaan te vrezen dat er minder clubs mogen gaan deelnemen aan de Europese competities, maar in Nederland is men dicht bij een derde ploeg voor de Champions League.
 
De recente Europese successen van Nederlandse clubs in Europa lijken hun vruchten af te gaan werpen. Op de coëfficiëntenlijst is Nederland tot op 4,5 punten gekomen van Portugal.  De kans wordt steeds groter dat de Eredivisie in het seizoen 2007/2008 opnieuw drie clubs mag afvaardigen naar de Champions League.

Ajax en PSV doen nog goed mee in het de Champions League, terwijl AZ en SC Heerenveen het voorlopig uitstekend doen in de Uefa Cup. Vooral het doorbekeren van PSV en Ajax zou veel punten opleveren. Portugal zag al drie van de zes deelnemers uitgeschakeld worden en FC Porto en Benfica staan er niet denderend goed voor in de CL.

Indien Nederland er in slaagt om Portugal dit seizoen voorbij te gaan, mogen er vanaf medio 2007 weer drie Eredivisieclubs meedoen aan de Champions League. In het seizoen 2001/2002 was dat voor het laatst het geval. [CA]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties