Club kan zekerheid verwerven over plaats drie

Kristof Blomme
| 0 reacties
Club kan zekerheid verwerven over plaats drie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge speelt op eigen veld tegen de Oostenrijkse kampioen Rapid Wenen de 100e Europese thuiswedstrijd in de geschiedenis. Twee weken geleden won Club al in Wenen met 0-1 na een ‘shit-goal’ van Balaban. Als blauw-zwart opnieuw wint is de derde plaats, die recht geeft op de Uefa-cup, een feit.
 
Het voetbal van Club gaat in stijgende lijn. Tegen Anderlecht en AA Gent werd goed voetbal gebracht. Daarnaast is ook het geluk gekeerd. Hoewel AA Gent 80 minuten werd gedomineerd kwam Club op het einde nog goed weg. Ook tegen Westerlo en Rapid Wien kwam de overwinning met wat geluk tot stand. Tenslotte zijn de meeste spelers weer wedstrijdfit, waardoor de Brugse trainersstaf meer keuze heeft.
 
Trainer Ceulemans beseft dat het dé kans is voor Club om de derde plaats te halen. Toch mag er van onderschatting geen sprake zijn. “Het wordt hard knokken om Europees te overwinteren. Op de zege van twee weken geleden mogen we ons zeker niet blindstaren. We hadden er net zo goed kunnen verliezen.” Over de terugkeer van sommige spelers kan de Brugse oefenmeester natuurlijk enkel maar tevreden zijn. “Ik ben blij dat Lange terug is. Hij kan zeker nog niet starten. In een kwartier kan hij echter wel zijn diensten bewijzen. Hij kan de opening creëren.”
 
Bij Club zal er niet veel veranderen in vergelijking met de match tegen Gent. Spilar (foto) zal z’n plaats centraal in de defensie weer innemen waardoor Clement terug op het middenveld zal spelen. Hierdoor verhuist Englebert waarschijnlijk weer naar de bank. Voor de rest moeten er niet veel veranderingen verwacht worden. Gvozdenovic, Trenson en Yulu-Matondo vallen uit de kern ten voordele van Spilar, Dufer en Lange.
 
Vermoedelijke opstelling: Butina; Vanaudenaerde, Maertens, Spilar, Blondel; Clement, Vermant, Leko; Verheyen, Portillo, Balaban.
 
Rapid doet het niet denderend, hoewel het de laatste drie wedstrijden toch 7/9 haalde. Bij het Austria Wenen van oude bekende Nastja Ceh werd bijvoorbeeld knap met 0-2 gewonnen. Voorlopig staat Rapid op een vierde plaats in de Oostenrijkse Bundesliga met vijf punten achterstand op de leider.
 
Josef Hickersberger, de toekomstige bondscoach van Oostenrijk, denkt dat zijn team voor een moeilijke opgave staat. “Club Brugge zal op eigen veld veel beter zijn dan twee weken geleden. Als we evenveel doelkansen afdwingen dan is een zege mogelijk. We weten dat we Club kunnen kloppen. Over onze 0/9 kan ik niet tevreden zijn, maar wel over het geleverde spel. Alleen de kansen moeten beter afgemaakt worden.”
 
Rapid moet enkele belangrijke basisspelers missen. Doelman Payer, die twee weken geleden uitstekend was, moet passen. Hij wordt vervangen door Hedl. Ook centrale verdediger Valachovic zal er niet bijlopen. Spelmaker Ivanschitz, die twee weken geleden misschien wel de beste man op het veld was, is ziek en moet in bed blijven. Tenslotte is rechtsachter Dober geschorst waardoor Garics normaal speelt. Lawaree mag weer voorin postvatten.
 
Vermoedelijke opstelling: Hedl; Garics, Bejbl, Martinez, Adamski; Hofmann, Korsos, Hlinka, Labant; Kincl, Lawaree.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties