Slowaken zijn boos op Fifa en scheidsrechter

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Slowaken zijn boos op Fifa en scheidsrechter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Slowakije is na de 5-1-nederlaag tegen Spanje in de heenwedstrijd van de WK-barrages zo goed als uitgeschakeld. Maar de Slowaken zijn boos en blameren de Fifa dat die Spanje op het WK willen en ook de Italiaanse scheidsrechter Massimo De Santis moet het ontgelden.

De Italiaanse ref stuurde de Slowaakse bondscoach Dusan Galic naar de tribune nadat hij hevig protesteerde tegen het tweede Spaanse doelpunt van Luis Garcia die de 2-0 randje buitenspel in doel werkte. Vervolgens wees De Santis ook naar de strafschopstip bij een 2-1-stand bij een ongelukkige handsbal van Kratochvil, waarna hij ook nog Marian Had toen die hevig protesteerde een tweede geel en dus rood onder de neus duwde. De Slowaken incasseerden nadien nog drie doelpunten.

Miroslav Karhan, de aanvoerder van Slowakije, spreekt in de Wolfsburger Nachrichten over een complot. "De Fifa wil ons niet op het WK. Bovendien zijn de Spanjolen veel invloedrijker en zijn ze voor de Duitsers veel betere gasten. Het is een schande en een catastrofe. De scheidsrechter was catastrofaal. Hij benadeelde ons bij de eerste drie doelpunten en na die rode kaart hadden wij geen kans meer", aldus de Wolfsburg-speler.

Karhan speelt trouwens niet mee in de return. Hij is geelgeschorst. Hij geeft zijn ploeggenoten weinig kans om zich alsnog te kwalificeren. Naast Karhan is ook Had geschorst door zijn dubbele boeking van zaterdag en bondscoach Galic moet opnieuw in de tribune plaatsnemen.

Galic zelf heeft hetzelfde idee over de kansen van Slowakije als Karhan. Maar toch klinkt hij nog strijdvaardig. "We hebben nu nog de kans om te tonen wat we waard zijn. Dat we niet zo slecht zijn als de Spanjaarden hebben laten lijken in de heenwedstrijd. Het tweede duel is nog niet verloren. Slowakije moet iets laten zien."

Fernando Morientes, de man die de vijfde goal aantekende zaterdag, reageerde laconiek op de berichten uit Slowakije. "Het is wel heel vreemd je af te reageren op de scheidsrechter als je als team vijf goals incasseert en een erg sterkt Spanje treft. Als wij ons niet kwalificeren woensdag, kunnen we nadien beter niet meer thuiskomen", aldus de Liverpool-spits. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties