Luis Fernandez toch naar Israël

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Luis Fernandez toch naar Israël
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Fransman Luis Fernandez gaat dan toch aan de slag als technisch directeur-coach van de Israëlische club Beitar Jeruzalem. Dat maakt dat de Nederlander Tom Caanen toch een stapje opzij zal moeten doen.

Een verrassing mag dat niet zijn voor Caanen, want een plekje op de bank leek voor hem bij zijn aanstelling al niet echt tot de mogelijkheden te behoren. Beitar was op zoek naar een grote naam als trainer, terwijl Caanen zich zou moeten gaan bemoeien met de (technische) organisatie van de club.

Die 'topcoaches' hadden aanvankelijk niet echt trek in een Israëlisch avontuur. Yuriy Syomin die opstapte als Russisch bondscoach, trok naar Dinamo Moskou en ook Luis Fernandez hield eerst even de boot af. Caanen zat dus afgelopen weekend op de bank en het zag zijn team winnen met 3-2 van SC Ashdod. De Nederlander maakte zich trouwens populair de afgelopen maand in de Israëlische hoofdstad.

Maar de rollen zijn nu omgedraaid. Fernandez gaf zijn werk op bij het Qatarese Al Rayyan en wordt nu verantwoordelijk voor de technische zaken in de club. In de hiërarchie staat Caanen nu onder de ex-Franse international en ex-trainer van onder andere Olympique Marseille, Espanyol Barcelona en Athletic Bilbao. 

Caanen liet in de Jeruzalem Post verstaan dat hij niet opstapt, maar als hij niet kan werken zoals hij wil, doet hij dat wel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties