België blijft in race voor rechtstreeks CL-ticket

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
België blijft in race voor rechtstreeks CL-ticket
Foto: © SC

Ondanks twee nederlagen op het Europese toneel blijft België volop in de race om haar rechtstreeks ticket voor de Champions League te behouden. België blijft voorlopig negende in het landenklassement van de Uefa en behoudt zijn voorsprong op nummer tien, Schotland. Nummer elf, Rusland, nadert op beide landen. Plaats negen geeft recht op één rechtstreeks ticket voor de Champions League, de nummer twee uit de competitie start dan in de derde kwalificatieronde van het kampioenenbal.
 
Wat is de huidige situatie?
 
Belgie               29.500
Schotland          29.375
Rusland             28.833
 
België - Schotland
 
Club Brugge overwintert en is de enige ploeg die na de winterstop nog punten voor de coëfficiënt kan behalen. Glasgow Rangers staat momenteel tweede in zijn poule en bekert verder in de Champions League als het thuis wint van Inter Milaan. De ploeg van Thomas Buffel kan ook nog derde of vierde worden. Het verschil tussen België en Schotland is dus afhankelijk van de prestaties van Club Brugge en Glasgow Rangers. Wie het langste meegaat zal zijn land verzekeren van de belangrijke plaats in de top 10 van het landenklassement.

 
Wat met Rusland?
 
Rusland is aan een sterke opmars bezig in het Europese voetbal. In de rangschikking van dit jaar bekleden de Russen de vijfde plaats. Ter vergelijking: België staat twaalfde en Schotland achttiende. Rusland telt met Sint-Petersburg, titelverdediger CSKA Moskou en  Lokomotiv Moskou nog drie deelnemers in de Uefa-beker. In de Champions League is het land niet vertegenwoordigd. Sint-Petersburg is met een zes op negen zo goed als zeker van Europese overwintering. Voor de ploegen uit Moskou wordt het nog spannend. Beiden tellen vier punten uit drie wedstrijden en kunnen best hun laatste wedstrijd winnen om zeker te zijn van kwalificatie. Lokomotiv moet dat doen tegen Petach-Tikva in Israël en CSKA heeft  nog een verplaatsing naar Dinamo Boekarest op het programma.
 
Om de achterstand op België en Schotland in te halen heeft Rusland nog drie overwinningen meer nodig. Voor de winterstop hebben ze nog drie kansen op een overwinning. België heeft er twee en Schotland slechts één. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties