Duchâtelet: 'Wedstrijd opnieuw laten spelen'

Duchâtelet: 'Wedstrijd opnieuw laten spelen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

STVV-voorzitter Roland Duchâtelet laat al enkele weken van zich horen in de media. Ook gisteren, na de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Club Brugge, had Duchâtelet weer wat te zeggen. 

Na de goal van Balaban, die onterecht werd goedgekeurd, keerde zijn maag om. "Een regelrechte schande. Opnieuw is een kleine club het slachtoffer van een scheidsrechterlijke dwaling. Het is hoog tijd dat technische hulpmiddelen hun intrede doen in het voetbal", aldus Duchtâtelet. 

Over die technische hulpmiddelen heeft Duchâtelet gelijk. Maar Duchâtelet vergeet echter wel dat een doelpunt van Portillo onterecht afgekeurd werd en dat een strafschop voor Ishiaku niet gefloten werd. In totaal drie fases waarbij Club dichter bij een doelpunt kwam dan Cercle. STVV, de club van Duchatelet, moest gisteren tegen Racing Genk spelen, vlak na de wedstrijd van Club tegen Cercle. Daarin werd een duidelijke penalty voor Genk niet gefloten. Op zo’n momenten zwijgt hij echter in alle talen.

Voor de voozitter van STVV is het duidelijk. "Week na week zijn foute beslissingen de aanleiding tot onterecht puntenverlies. Het is belachelijk aan het worden. Vorige week tijdens Westerlo-Anderlecht waren er ook foute beslissingen, maar gelukkig won Westerlo terecht." Duchâtelet wou nergens iets kwijt over de andere "slechte" beslissingen van De Bleeckere. "Mocht ik voorzitter zijn van Club Brugge, ik zou voorstellen de wedstrijd te laten herspelen." [AN]

Bron: HLN
Auters: Dirk P. en Thomas D.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties