Wereldgoal brengt gerechtigheid in Lebbeke - Wilrijk

Met nog slechts 2 minuten voor de boeg zorgde Tim Vierbergen er voor dat Rapide Lebbeke alsnog een meer dan verdiend gelijkspel uit de brand sleepte in de thuismatch tegen Olympia Wilrijk dat onverdiend op voorsprong was gekomen. Vooral in de eerste helft hing er een zware mist boven het bevroren voetbalveld en dat liet zich ook voelen op het terrein. Wilrijk had er duidelijk geen goed oog in en koos voor een 5-mansdefensie met daarvoor 2 verdedigende middenvelders en liet enkel de snelle Anthony Lorenzo in de spits opdraven

Het duurde dan ook tot de 22e minuut vooraleer Rapide een 1e kans kreeg toen Dimitri De Maeyer een interceptie miste bij een verre voorzet van Tim Vierbergen en de ietwat verraste Nicky De Witte op doelman Jonas Matthees knalde. Jeff De Visscher kopte een vrijschop van Preben De Leeuw nipt over (34e minuut) en wanneer Kevin Bogemans een voorzet van Preben De Leeuw aflegde voor Wim Walschaerts knalde deze via de voet van een verdediger rakelings naast (40e minuut)

Ook na de koffie bleef het technisch vaardiger Rapide Lebbeke de bovenhand voeren. Nicky De Witte kreeg een voorzet van Tim Vierbergen onvoldoende onder controle zodat zijn schot nog werd afgeblokt (47e minuut) en Jonas Matthees had een goede save in huis op een kopbal van Frank Hauben (50e minuut)

Het op de counter loerende Wilrijk kreeg een eerste kans in de 58e minuut doch Jeff De Visscher haalde de lobbal van Dimitri De Maeyer van de lijn, terwijl aan de overkant Kevin Bogemans een voorzet van Karel Verhulst in één tijd nipt naast katapulteerde (62e minuut)

Scheidsrechter Salembier haalde zich de banbliksems op het lijf toen hij niet reageerde wanneer de dribbelende Lendert Putteman onderuit werd geschopt in de het strafschopgebied (65e minuut) al waren ook vele bezoekende supporters het er mee eens dat dit een schoolvoorbeeld van een penalty was.

Rapide Lebbeke bleef de bovenhand voeren en Wilrijk dankte doelman Jonas Matthees toen hij met de vingertoppen een schicht van Tim Vierbergen uit zijn doelvlak kon houden. De kopbal van Dimitri Dhondt bij de hierop volgende hoekschop werd van de lijn gehaald (77e minuut)

Zoals vaker in het voetbal krijg je het deksel op de neus als je de eigen kansen niet afmaakt en toen Rob Van Soom bij tegenaanval alleen voor Glenn Baert verscheen ging hij neer over de armen van de Lebbeekse doelman. Anthony Lorenzo liet de kans niet onbenut 83e minuut 0-1

Rapide trok collectief op zoek naar de gelijkmaker en toen Jeff De Visscher met een verre inworp het hoofd van Kevin Bogemans zocht kopte deze voor de voet van Tim Vierbergen die van op zo’n 20 meter het leder staalhard en loepzuiver in de winkelhaak trapte 88e minuut 1-1

Een meer dan verdiend gelijkspel voor Rapide Lebbeke dat eigenlijk aanspraak mocht maken op de 3 punten en dus voorlopig nog steeds achteraan in het peloton zit. Zaterdag aanstaande 17 december te 20u is Rapide Lebbeke gastheer voor de leider in vierde klasse B, Berchem Sport.

Rapide Lebbeke

Baert, Verhulst, De Visscher Jeff, Hauben, De Leeuw, Walschaerts (85' Mergan), Vierbergen, Dhondt (85' De Visscher Mathias), Bogemans, Putteman, De Witte Nicky (63' Cools)

KFCO Wilrijk

Matthees, Van Assche, Vechter, Hassenberg, Van Campfort, Adriaenssens, Sadzo, Lorenzo, De Witte Seth, Van Soom (89' Schots), De Maeyer (74' Heye)

Gele & rode kaarten:

32' geel Wim Walschaerts

82' geel Dimitri Dhondt

82' geel Glenn Baert

48' geel Gerd Van Assche

49' geel Seth De Witte

52' geel Rob Van Soom

73' geel Tom Adriaenssens

Doelpunten

83' 0-1 Anthony Lorenzo (penalty)

88' 1-1 Tim Vierbergen