KV en Racing straks in één nieuw stadion?

Truyens Himke
| 0 reacties
KV en Racing straks in één nieuw stadion?
Foto: © SC

Nu is het verschil tussen beide teams nog ongeveer 500 meter, maar als het aan senator Jean-Marie Dedecker ligt spelen beide teams in 2008 in hetzelfde stadion. De senator heeft concrete plannen om in Mechelen een sportcomplex te laten bouwen waar 15.000 toeschouwers zittend naar het voetbal kunnen komen kijken. Verder zouden er ook een sporthal en commerciële ruimtes komen.
 
Jean-Marie Dedecker liet onlangs al weten dat hij voetbal nieuw leven wil inblazen via nieuwe voetbaltempels. Ook het Mechelse voetbal moet hier van kunnen genieten.
KV  en RC Mechelen, respectievelijk tweede en derde nationale, hebben beide verouderde stadions en dit weegt door op het budget. Aan de jaarlijkse opknapbeurten dat zulk stadion nodig heeft, hangt een serieus kostenplaatje. De clubs zelf kunnen ook geen nieuw stadion betalen, daarom ziet Dedecker maar één oplossing om nieuwe stadions in Voetballand te laten verrijzen. De overheid bouwt het in samenwerking met een privé-partner.
 
Het concept zit als volgt in elkaar: de overheid zorgt voor de gronden en de vergunningen en een privé-partner bouwt het complex en mag zelf de commerciële ruimtes verhuren waardoor hij algauw zal verdienen aan zijn investering.
Mechelen is de enige stad waar het project als zo ver staat. Steden als Brugge, Sint-Truiden en Waregem toonden interesse, maar daar stopt het dan.
De stad Mechelen heeft het nu in eigen handen en zal op 9 januari vergaderen over het deze plannen. Op zich zou dit enkel een formaliteit mogen zijn, want de site waarop het stadion komt is ingekleurd als recreatie zone “De nekker”. Deze zone bevat reeds een watersportdomein, een bioscoopcomplex, een in aanbouw zijnde fuifzaal en aan de overzijde van de steenweg ligt een Exporuimte. Met een sporthal en voetbaltempel erbij zou het geheel af zijn.
 
Tegen 2008 wil de senator aan het Douaneplein te Mechelen het nieuwe stadion laten verijzen. De plannen zijn er, het geld is er, het enige dat nog niet rond is zijn de vergunningen. De beslissing hieromtrent valt op 9 januari 2006. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties