Analyse Winteranalyse AFC Tubize

Niels Hendriks
| 0 reacties
Winteranalyse AFC Tubize
Foto: © SC

Winteranalyse – Tubize

Tubize begon niet slecht aan het seizoen, maar de ploeg van Enzo Scifo daalde al snel af in het klassement. Dit resulteert bij de winterstop in een dertiende plaats voor de Waalse club.
 
Tubize zag in met Fasano en Remy twee sterkhouders vertrekken. Er werden vooral onbekende Fransen aangetrokken waardoor het afwachten was hoe sterk dit Tubize voor de dag zou komen. Ze kregen wel een mooie nieuwe hoofdtribune om aan het nieuwe voetbalseizoen te beginnen.
 
In de Beker van België ging het alvast met de billen bloot tegen derdeklasser FCV Dender EH, het verloor met zware 5-0 cijfers. Dit deed dus niet veel goeds beloven voor de start van de competitie. De eerste competitiewedstrijd ging op eigen veld dan ook verloren tegen KV Oostende

Maar de volgende vier wedstrijden werden winnend afgesloten waardoor Tubize verrassend bovenaan meedraaide in het begin van het seizoen. Na deze goede start slaagde Tubize er niet in om één van hun volgende zeven wedstrijden te winnen. Het haalde dan ook amper 2 op 21 waardoor hun goede start al snel vergeten was. 

Op de veertiende speeldag konden de Walen dan toch nog eens aanknopen met een zege. Op eigen veld klopte het Union SG met 4-2. De laatste partij voor de winterstop werd met 3-0 verloren bij Verbroedering Geel. Na vijftien speeldagen staat Tubize nu op een dertiende plaats. In de terugronde is nog alles mogelijk, met enkele overwinningen komen ze in de subtop terecht. Maar enkelen nederlagen zijn genoeg om in grote degradatiezorgen te belanden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties