Lebbeke - Meldert: venijn zat in de staart

Gentil Dossche
| 0 reacties
Lebbeke - Meldert: venijn zat in de staart
Foto: © SC

       
Kon Rapide Lebbeke vorige week in de slotminuten een verloren situatie nog enigszins rechtzetten dan had het vanavond het geluk zeker niet aan zijn zijde en moest het toezien hoe Verbroedering Meldert in de slotminuten de 3 punten mee naar huis nam.

Beide ploegen kozen om de beurt voor de aanval en al in de aanvangsfase verzuimde de doorgebroken Nicky De Witte om de openingstreffer aan te tekenen terwijl de thuisploeg hierbij tevergeefs een penalty claimde. Kevin Bogemans trok vervolgens op avontuur maar strandde op doelman Olivier Van Impe.
 
Jan Wauters, die de voorkeur had gekregen op Wim Van Damme, had twee mooie voorzetten in huis maar noch Sammy Van den Bossche met het hoofd, noch Samir Derraz die te zwak op Glenn Baert besloot, konden de thuisploeg in verlegenheid brengen.
De mee opgerukte Wim Walschaerts trapte een doorgekopte vrijschop van Tim Vierbergen in één tijd over het Meldertse doel en Lendert Putteman had onvoldoende power in de voet toen Olivier Van Impe zijn doelgebied had verlaten.
Samir Derraz besloot een individuele poging nipt over het Rapide-doel en Sammy Van den Bossche zag zijn schicht via een verdedigend been net naast katapulteren.
Net voor de koffie schilderde Preben De Leeuw een hoekschop aan de eerste paal op de voet van Frank Hauben en deze knalde staalhard in het dak van het doel.
Ook na de pauze bleef Rapide Lebbeke de collectief best voetballende ploeg, terwijl de fysisch sterkere en meer ervaren Meldertse spelers het meer van individuele acties moesten hebben. Beide teams hadden opnieuw enkele goede kansen in huis, zoals Samir Derraz die een voorzet van Jens Verroken onbesuisd overknalde, Sammy Van den Bossche die een vrijschop zag gepareerd door Glenn Baert of de doorgebroken Nicky De Witte die Olivier Van Impe op zijn weg vond en Kevin Bogemans die met een mooi schot in de draai de Meldertse doelman plat kreeg.
Tim Vierbergen nam Olivier Van Impe op de korrel en Jens Verroken trapte een loeier een metertje naast, terwijl Wim Van Damme een vrijschop in de armen van Glenn Baert zag belanden en Steff De Visscher een voorzet van Nicky De Witte via de vingertoppen van Olivier Van Impe in hoekschop zag verdwijnen.
Verbroedering Meldert drukte Rapide Lebbeke in het slotoffensief helemaal achteruit en ging aan het juichen toen een afgeweken schot van Sammy Van den Bossche in doel belandde. 
De thuisploeg moest de kelk tot op de bodem ledigen toen Tim Arijs een tegenaanval succesvol afrondde en met een harde knal de netten bol zette, 1-2. Ei zo na werd het nog 2-2 maar het schot van Lendert Putteman na een weggekopte vrijschop ging nipt naast.
 
Volgende week zondag is Rapide Lebbeke gastheer voor Lebeke-Aalst en ontvangt Verbroedering Meldert rode lantaarn Rode-Verrewinkel. Beide thuiswedstrijden worden om 15u afgetrapt. Dinsdag aanstaande 17 januari is de A-kern van 1ste Nationaler en Bekerwinnaar Germinal Beerschot om 19u30 te gast bij Rapide Lebbeke voor een vriendschappelijke wedstrijd. [KV]
 
Rapide Lebbeke
Baert, Verhulst, De Leeuw, Hauben, Mergan, Walschaerts, Vierbergen (57’ Rosenilton), De Visscher Steff, Bogemans, Putteman, De Witte (84’ Cools)
 
Verbroedering Meldert
Van Impe, Laseure (67’ Temmerman), Van Audenaerde, Baeten (67’ Van Damme), De Kock, Van den Bossche, Derraz, De Greve, Leyman (75’ Arijs), Verroken, Wauters
 
Gele & rode kaarten:
41’ geel Sven Mergan
73’ geel Torres Rosenilton
79’ geel Kevin Bogemans
 
Doelpunten
44’ 1-0 Frank Hauben
82’ 1-1 Sammy Van den Bossche
85’ 1-2 Tim Arijs
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties