Piterman maakt eigen trainer al belachelijk

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Piterman maakt eigen trainer al belachelijk
Foto: © SC

Er is nog niets veranderd bij de Spaanse eersteklasser Deportivo Alavés. De poppetjes zitten wel allemaal op een andere plaats, maar één man is de baas: voorzitter Dmitry Piterman.

Vandaag degradeerde Piterman zijn nieuw aangestelde trainer tot een veredelde marionet. De trainer in kwestie is Juan Carlos Oliva. Die had bij zijn promotie tot hoofdcoach van de club laten uitschijnen dat hij geen inmenging van buitenaf zou dulden. Dmitry Piterman heeft duidelijk andere bedoelingen. Hij liet weten dat de trainer geen enkele zeggenschap heeft. Hij heeft ook de macht niet in handen simpelweg, aldus Piterman, omdat hij die macht niet aan de trainer heeft gegeven.

Piterman legde Oliva een meerjarig contract voor en die kon er zich wel in vinden. Maar Piterman voegde er ook aan toe dat als die vijf wedstrijden op rij zou verliezen, hij de trainer wel eens zou kunnen ontslaan. 

Alavés staat momenteel op de laatste plaats in de Primera Division. Oliva debuteerde afgelopen weekeinde wel met een knappe 2-0-overwinning tegen Deportivo La Coruña. Het was wel nog maar de derde overwinning van de Basken in negentien competitieduels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties