Panorama: wat we nog niet te zien kregen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Panorama: wat we nog niet te zien kregen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren was er de spraakmakende reportage van het Canvas-programma Panorama, maar daar is nog niet alles in gezegd en geschreven. Hier leest u wat we nog niet te zien kregen:

Griekenland is de nieuwe spil
Wie gisterenavond naar Studio 1 keek, zag dat dit al even ter sprake kwam. Wat Pietro Allatta in Finland uithaalde met SC Allianssi Vantaa, gebeurt nu opnieuw. Deze keer lijkt tweedeklasser Ethnikos het speelobject. Onze landgenoot Yannick Vervalle wiens manager Allatta is, ging ginder spelen net zoals Rafik Djebbour. Beiden zijn ex-spelers van La Louvière. Ook ex-Charleroi-hulptrainer Khalid Karama is er al.

Ferrera kreeg niets, Bodart krijgt meteen vier spelers
Emilio Ferrera
moest dit seizoen beginnen met een kwalitatief vrij zwakke selectie en de resultaten in het seizoensbegin waren er dan ook naar. Hij vroeg aan de club dan ook enkele spelers en hij had ook een akkoord met één speler. Die centrale verdediger vroeg 3.000 euro bruto. Die mocht niet komen omdat er zogezegd geen geld was. Even later wordt Ferrera ontslagen en Gilbert Bodart aangesteld als nieuwe coach. Hij kreeg meteen vier spelers onder wie de verdachte Martin Ekani.

Bodart tekende pas vorige week zijn contract
Gilbert Bodart
werd trainer bij La Louvière op 20 oktober. VRT-journalist Chris Van den Abeele was naar het kantoor van clubadvocaat Laurent Denis getrokken om de ondertekening van het contract te filmen. Ook Filippo Gaone, de voorzitter van La Louvière, was er. De drie trekken zich even later terug in de gang waar een kletterende ruzie uitbreekt. Ze komen opnieuw naar buiten en delen mee dat de handtekening nog niet gezet is. Maar het is een formaliteit, klonk het toen. Pas vorige week heeft Bodart een krabbel onder dat contract gezet. Wat daar moet van gedacht worden, is nog onduidelijk.

Bergen won eindronde door corruptie
Paul Bistiaux
(Antwerp) noemde de eindronde van tweede klasse ooit al de meest corrupte bedoening in het nationale voetbal. Hij zou wel eens gelijk kunnen hebben. Bergen promoveerde in het seizoen 2003/2004 naar de Jupiler League na winst van de eindronde. Chris Van den Abeele is zeker van corruptie. Hij stelde vast dat Bergen de eindronde toen archislecht begon met een 0 op 9 en uiteindelijk pakten ze toch de promotie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties