Analyse Sneeuw en regen teisteren 21ste speeldag

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Sneeuw en regen teisteren 21ste speeldag
Foto: © SC

De blijkbaar onverwachte sneeuw en regenbuien hebben in Vierde A de competitie omgetoverd in een labyrint dat slechts in maart een duidelijker beeld zal weergeven. Dan worden allicht die afgelaste of geschorste wedstrijden gespeeld. Ondanks in de kranten werd vermeld dat Aalter won van Wevelgem City werd ook die partij uitgesteld. M.a.w. Aalter-Wevelgem ging niet door, net als Rumbeke-WS Lauwe en Gent-Zeehaven-Oudenaarde. Aanvankelijk wilde  scheidsrechter Lagaert de partij Eine-Lovendegem laten doorgaan maar na een wachttijd van 10 minuten (lijnen terug ondergesneeuwd) mochten beide ploegen zich weer gaan aankleden. Anderzijds liet ref Smet de wedstrijd Zottegem-Oostnieuwkerke toch aanvangen. Na net geen halfuur (27 minuten) blies hij de partij af wegens de aanhoudende sneeuwval.
 
Evergem liet zich wegens talrijke slordigheden vastzetten door bezoeker VG Oostende. De kustploeg schiep weliswaar het meeste gevaar via Syx en een kopbal van De Weer maar telkens bleek thuisdoelman Heyman onverslaanbaar. Op het halfuur kwam de kustploeg op voorsprong via Tanghe terwijl na rust Narayaninnaiken verdubbelde. Het was slechts na het uur, toen Frouja de aansluitingstreffer scoorde vanop de stip, dat Evergem in de wedstrijd kwam. Op karakter probeerde de thuisploeg nog een punt in de wacht te slepen. Op een snelle tegenstoot scoorde Oostende een derde keer en dat betekende het einde voor Evergem.
 
Aanvankelijk bleek Peruwelz zinnens korte metten te maken met thuisploeg SV Diksmuide. Tot driemaal toe moest thuisdoelman Wolters met een prachtsave bezoekende voorsprong verhinderen. De gastheren dreigden slechts eenmaal na een kwartier met een kogel van Planquette net over de kruising. Na de hervatting een conditioneel sterker Diksmuide die dat uitbuitte met de enige treffer via een hoekschop van Van Crugten door Maertens binnengekopt. In de laatste minuut trof  Plyson nog de bezoekende kruising.
 
Tenslotte kon URS Centre bij rode lantaarn Gistel met vroege doelpunten via Zico en Daspremont de zege veilig stellen op een moeilijk bespeelbaar veld. In het verder wedstrijdverloop verhinderde een knappe Gisteldoelman Vercauteren nog enkele gemaakte doelpunten. Slechts in de slotfase moest hij zich een derde keer gewonnen geven op een poging van Liema.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties