Fransen willen Coupet onder de lat

Fransen willen Coupet onder de lat
Foto: © SC

Maar liefst 69 procent van de Franse voetbalfans wil Olympique Lyon-doelman Grégory Coupet het doel van de Franse nationale ploeg zien verdedigen op het komende WK in Duitsland. Dat blijkt uit een poll van het Franse weekblad France Football. Slecht 28 procent van de stemmen ging naar Fabien Barthez, tijdens het WK '98 en het WK '02 de vaste sluitpost van Les Bleus en momenteel doelman van Olympique Marseille. Ook op het EK 2000 in België en Nederland had hij met geweldig keeperswerk een groot aandeel in de Europese titel van de Fransen.

Coupet maakte al bekend dat hij bankzitten beu is en liet aan bondscoach Raymond Domenech weten dat hij op hem kan rekenen als eerste doelman. Door het feit dat Barthez vijf maand aan de kant moest brommen na een spuugincident, kon Coupet zijn kans grijpen en plaatste Frankrijk zich voor het WK.

Domenech zal volgende week zijn selectie bekendmaken voor een oefeninterland tegen Slovakije in het Stade de France en daar zou duidelijk worden wie effectief de eerste nationale doelman wordt.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties