Chelsea wint in slotfase tegen Colchester

Dirk Pieters

Chelsea behaalde met veel moeite de volgende ronde van de FA Cup. De leider uit de Premier League kon pas in de slotfase afstand nemen van Colchester. Het won uiteindelijk met 3-1, nadat het vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam.

De eerste kans was voor de thuisploeg, Shaun Wright-Phillips schoot de bal na drie minuten in de armen van doelman Aidan Davison. Amper twee minuten later was Chelsea er opnieuw, maar Damien Duff kon een corner niet in doel werken. Ook de bezoekers lieten zich opmerken na een ver schot van Mark Yeates, maar geen probleem voor doelman Carlo Cudicini. Na twintig minuten kwam Chelsea goed weg, een bal van Mark Yeates ging op de paal. De waarschuwing was duidelijk niet genoeg, want nog voor het halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong. Alberto Ricardo Carvalho werkte de bal in eigen doel. Chelsea schakelde een versnelling hoger en er kwamen kansen. Zeven minuten na de openingstreffer zorgde Renato Paulo Ferreira voor de gelijkmaker en tevens ruststand.

In de tweede helft bracht Chelsea-trainer José Mourinho spelmaker Frank Lampard op het veld en dat zorgde voor meer gevaar bij de thuisploeg.  Chelsea kreeg kans op kans en een doelpunt zat er aan te komen. Toch was het pas laat in de wedstrijd dat Joe Cole het verschil kon maken. Hij scoorde in de laatste tien minuten nog twee keer, zodat Chelsea zich mag klaarmaken voor de volgende ronde. [AN]