België verliest rechtstreeks Champions League-ticket

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
België verliest rechtstreeks Champions League-ticket
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België heeft zijn rechtstreeks Champions League - ticket al na één jaar verloren. Ons land zakte vandaag één plaats op de Uefa-ranking en kan dat na de uitschakeling van Club Brugge niet meer goedmaken.

België stond tot vanavond met een minieme voorsprong op de negende plaats. De Russen zaten ons op de hielen en wisten dat een overwinning van Zenit Sint-Petersburg wellicht genoeg was om de negende plaats over te nemen. Zenit won ook effectief, terwijl Club Brugge geen punten kon pakken op AS Roma. Daardoor neemt Rusland nu de negende plek in, de laatste plaats die sowieso recht geeft op een rechtstreeks Champions League - ticket. 

Let wel: de kampioen van dit seizoen mag wel nog rechtstreeks naar de Champions League. De kampioen van volgend seizoen kent dat geluk wellicht niet. We zeggen wellicht, want er is nog een klein beetje hoop. Als België de tiende plaats vasthoudt, dan kan het hopen dat de Champions League - winnaar van volgend seizoen zich rechtstreeks plaatst via de eigen competitie. In dat geval mag dus ook de kampioen van de tiende in de Uefa-ranking zonder voorrondes te spelen naar het kampioenenbal. Toch is het nog lang niet zeker dat België de tiende plek vasthoudt tot het einde van het seizoen, want Schotland zit ons op de hielen en heeft bovendien nog Glasgow Rangers in de running. Als de Rangers straks een punt pakken op Villarreal, zakt België naar de elfde plek en is de kampioen sowieso veroordeeld tot het spelen van voorrondes.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties