Lille en Lens winnen wedstrijd

Lille en Lens hebben vanavond hun wedstrijd in de Franse Ligue 1 gewonnen op karakter. In Monaco kwam Lille met een man minder toch nog op voorsprong en behield die ook. Lens won op eigen veld eveneens met het kleinste verschil van Ajaccio. Strasbourg won het zespuntenduel van Troyes met 2-0.

Na een moeilijke start nam thuisploeg Monaco het heft in handen, maar kon de kansen niet afwerken. Gelukkig voor de Monegasken slaagden de bezoekers uit Lille daar ook niet in. Bij het begin van de tweede helft werd Makoun uitgesloten omdat hij in een duel zijn voet gevaarlijk hoog hief. Zijn ploegmaats waren het daar niet mee eens en drukten door. Dat loonde vijf minuten later toen Odemwingie de 0-1 tegen de touwen werkte. Daarbij bleef het ook, Monaco kon niets meer terugdoen en ziet Europa alsmaar verder wegtrekken.

Lens kwam na een kwartier spelen op voorsprong via Cousin. Het moest hard werken om die voorsprong op het bord te houden want Ajaccio was de betere ploeg. De Corsicanen konden dat echter niet uitbuiten en bleven dus met nul punten achter.

Strasbourg begon het best aan de partij tegen Troyes. Dat leidde na een klein kwartier al tot de 1-0 via Diane. Troyes kreeg een opflakkering net na rust, maar kon de gelijkmaker niet op het bord zetten. De score werd zelfs nog 2-0 net voor affluiten via Abdessadki.