Analyse Cappellen lijdt wederom puntenverlies

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Cappellen lijdt wederom puntenverlies
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cappellen is er dit weekend niet ingeslaagd om de wedstrijd tegen eindrondekandidaat Sint-Niklaas winnend af te sluiten. Op eigen veld bleef Cappellen steken op 1-1. Dender, dat uithaalde tegen Waregem, profiteerde hiervan om nog maar eens twee puntjes uit te lopen. Dender lijkt af te stevenen op de titel.

Cappellen heeft nu ook thuis punten laten liggen. Dit gelijkspel doet Cappellen wellicht even afstand nemen van zijn titeldromen. Toch betekent deze draw ook niet veel goeds voor Sint-Niklaas. Ondanks dat een puntendeling op het veld van Cappellen verre van slecht is, leed Sint-Niklaas toch weer puntenverlies in de strijd om de felbeoogde derde periodetitel. Door het verlies van Waregem komt Sint-Niklaas wel alleen op de vierde plaats te staan.

In de rand van al het nieuws rond voorzitter Garré moest er bij Aalst ook nog aan voetballen gedacht worden. De verplaatsing naar Torhout stond op het programma. Daarin heeft Aalst weer een klein stapje richting behoud kunnen zetten. De Ridder was weer goed voor twee doelpunten. Maar Torhout slaagde er ondanks twee rode kaarten wel in om drie keer een achterstand weg te werken. Voor Torhout verandert er in de stand niet veel.

Diegem boekte op het veld van SK Maldegem zijn eerste uitoverwinning van het nieuwe jaar. De treffers van Kenny Jacobs bleken uiteindelijk doorslaggevend. Zo houdt Diegem zijn zesde plaats knap vast. Maldegem ziet de degradatiezone stilaan weer een beetje dichterbij komen.

De laatste drie uit de stand verloren niet dit weekend, ook Bornem niet. Bornem kon eindelijk nog eens een punt pakken en dit op het veld van KV Turnhout. Turnhout blijft hierdoor in de middenmoot van het klassement staan. Bornem schiet hier niet echt veel mee op, maar dit is toch een morele opsteker om de rest van het seizoen mee aan te vatten.

FCV Dender had niet veel moeite met Racing Waregem. De eindstand was uiteindelijk 4-0. Door het gelijkspel tussen Cappellen en Sint-Niklaas loopt Dender weer twee punten uit. De voorsprong op Cappellen bedraagt nu reeds zes punten. Dender is dus goed op weg om de titel binnen te rijven. Dat Sint-Niklaas een punt wist te pakken tegen Cappellen heeft ook gevolgen voor Waregem, dat nu op de zesde plaats belandt.

Willebroek-Meerhof geraakte in de derby tegen Rupel Boom niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Willebroek-Meerhof laat de laatste tijd wel meer punten liggen op eigen veld. Voor Boom is dit een opsteker dat hen richting behoud moet duwen. Al is de weg nog lang, Boom staat nog altijd op de laatste plaats. Willebroek-Meerhof is de aansluiting met de subtop kwijt.

Standaard Wetteren blijft het uitstekend doen. Naast Dender en Diegem is het de enige ploeg die zijn eerste twee matchen uit de derde periode kon winnen. Deze keer werd Harelbeke voor eigen volk met nul punten achter gelaten. Harelbeke blijft ondanks de nederlaag op de derde plaats staan. Het moet die plaats wel delen met Sint-Niklaas. Wetteren staat in de algemene stand aardig dicht bij de top vijf. Maar dan moet het wel nog voorbij Diegem en Waregem.

WS Woluwe is er eindelijk nog eens in geslaagd de drie punten thuis te houden. Het was al van de 14de speeldag geleden dat Woluwe thuis nog eens kon winnen. Deze overwinning brengt Woluwe weer in de linkerkolom van het klassement. RC Mechelen ziet Eendracht Aalst weer wat dichterbij komen en zal in de komende matchen punten moeten pakken om uit de degradatiezorgen te blijven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties