Duitse politici twijfelen aan Klinsmann

Jeroen Bossaert
| 0 reacties
Duitse politici twijfelen aan Klinsmann
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Jürgen Klinsmann, blijft na de wanprestatie van Duitsland tegen Italië het mikpunt van kritiek. De pers en de supporters hekelden Klinsmann eerder deze week al, nu zijn ook de politici aan de beurt. "Het zou mooi zijn mocht hij eens vertellen hoe hij wereldkampioen wil worden", trekt een anoniem parlementslid in Bild de geloofwaardigheid van de bondscoach in twijfel.

Iedere Duitse voetballiefhebber maakt zich deze dagen zorgen. Zelfs in het politieke hart van de natie zijn de prestaties van de nationale ploeg gespreksonderwerp nummer één. "Ik vraag mij af hoe dit land de zomer zal doorkomen", aldus nog de anonieme politicus. Een collega dreef de situatie nog wat meer op de spits door te benadrukken dat "het WK van nationaal belang is".

Ondertussen vertoeft Klinsmann bij zijn familie in Amerika. Daardoor mist hij als enige bondscoach een WK-workshop in Düsseldorf. Peter Neururer, de coach van Hannover, verweet zijn collega daarom "een gebrek aan respect". Klinsmann is niet bereikbaar voor commentaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties