Roma uitgeschakeld door Middlesbrough

Thomas Dubois

Roma stond vanavond voor de moeilijke opdracht om een 1-0 achterstand uit de heenwedstrijd tegen Middlesbrough op te halen. Te moeilijk zo blijkt, de Italianen wonnen wel met 2-1 maar worden genekt door het uitdoelpunt van Hasselbaink.

Het werd een eerste helft gekruid met twee doelpunten verdeeld onder beide ploegen. Geen goed nieuws voor Roma dus want dat wil zeggen dat het ook al een tegendoelpunt kreeg. Op het halfuur kopt Jimmy Floyd Hasselbaink een voorzet van Downing binnen. Middlesbrough zo 0-1 voor wat betekent dat Roma nu serieus uit z’n pijp moet komen want het verloor de heenwedstrijd in Engeland al met 1-0. Kort voor rusten komen de Italianen op gelijke hoogte. Taddei krijgt de bal tot bij Mancini die niet twijfelt en de 1-1 ruststand aantekent.

Halverwege de tweede helft zet AS Roma alvast een stap in de goede richting. Parlour begaat een fout in de zestien op Chuka en bezorgt AS Roma zo een penalty. Mancini, de maker van het eerste doelpunt, zette deze probleemloos om. Door het uitdoelpunt van Middlesbrough is Roma nu verplicht nog één keer te scoren om zich te kwalificeren. Roma probeert wel maar de Engelse verdediging en Schwarzer staan pal. Roma strijdt voor wat het waard is maar kan niet meer scoren en is zo vroeger dan gehoopt uitgeschakeld in de Uefa-beker. Middlesbrough mag nog even verder bekeren. In de slotfase werd Mexes nog uitgesloten met een tweede gele kaart. [AN]