Grote belangen op het spel in Valenciaanse derby

Dave Sentobin
| 0 reacties
Grote belangen op het spel in Valenciaanse derby
Foto: © SC

Vanavond neemt Valencia het op tegen regiogenoot Villarreal. Voor beide ploegen staat er veel op het spel. Na een teleurstellende drie op twaalf gaat Valencia op zoek naar een overwinning. Valencia wil immers de belangrijke tweede plaats in het zicht houden. Villarreal van zijn kant wil de Europese plaatsen niet uit het oog verliezen en de drie punten zijn ook voor het team van Villarreal meer dan welkom.
 
In februari was Valencia nog de ploeg in vorm na de winst in eigen stadion tegen Barça, 1-0. Maar na de drie gelijke spelen – tegen Getafe, Málaga en Real – en na het verlies tegen Racing, worden de supporters van Valencia ongeduldig. Voor die nederlaag was er nog geen vuiltje aan de lucht. De gelijke spelen hielden de zogezegde onoverwinnelijkheid van Valencia in stand. De spelers van Valencia slaagden er maar liefst zestien speeldagen in niet te verliezen. De nederlaag maakte abrupt een einde aan de euforie in Mestalla. Vanavond moet er gewonnen worden van streekgenoot Villarreal. Valencia wil immers het ticket voor de eerste ronde van het kampioenenbal van volgend jaar niet mislopen.
Villarreal moet ook winnen, wil de ploeg nog in aanmerking komen voor de Europese plaatsen. Dit weekend deden de mannen van Pellegrini een slechte zaak door gelijk te spelen tegen rechtstreekse concurrent, Atlético Madrid. Met nog tien speeldagen te gaan staat Villarreal nog altijd maar op één puntje van de zesde plaats. Die zesde plaats geeft recht op een Uefa-ticket. Eerste opdracht in de race naar Europees voetbal is vanavond Valencia verslaan. De vraag is wel of de mannen van Pellegrini zich ten volle gaan toeleggen op de competitie met de dubbele confrontatie met Inter Milaan in het vooruitzicht.
 
Coach Quique Sánchez Flores van Valencia eist dat de spelers terug een hecht blok vormen, want Villarreal is een degelijk team dat zich al bewezen heeft in de Champions League. In het El Madrigal-stadion verloor Valencia in de heenronde ook al met 1-0. Sánchez Flores zal waarschijnlijk een aantal verschuivingen doorvoeren. Zo zouden Jorge López, Viana en Ayala van bij de aftrap hun kans kunnen krijgen. David Villa is de gevaarlijkste man bij Valencia. De Spaanse international scoorde al zestien keer dit seizoen. Villarreal-coach Pellegrini kan terug rekenen op zijn smaakmaker, Juan Román Riquelme. Riquelme is een man van de grote afspraken. De Braziliaanse spelverdeler staat er telkens in de grote wedstrijden. Pellegrini kan naast Riquelme ook terug een beroep doen op middenvelder Josico.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties