Wigan en rode lantaarn Sunderland onderuit

Philippe Crols
| 0 reacties
Wigan en rode lantaarn Sunderland onderuit
Foto: © SC

Leider Chelsea deed op zaterdag wat het moest doen. Het won van Manchester City. Een uitgebreid verslag kan u elders op Voetbalkrant terugvinden. In dit overzicht kan u de resultaten van onder andere rode lantaarn Sunderland en revelatie Wigan vinden. 

Wigan - West Ham  1-2

Zowel Wigan als West Ham hebben nog kansen op Europees voetbal. West Ham deed een goede zaak op zaterdag door Wigan te kloppen. Met een wedstrijd minder gespeeld staat West Ham nu een puntje achter die andere neo-eersteklasser. Na 45 minuten spelen zag het er nochtans goed uit voor de thuisploeg. McCulloch had Wigan immers op voorsprong geplaatst na 44 minuten spelen. Harewood zorgde er tien minuten na rust voor dat de bezoekers uit West Ham terug in de wedstrijd kwamen. Helemaal op het einde bezorgde Reo-Cocker zijn ploeg alsnog de drie punten. 

Sunderland - Blackburn  0-1

Ook Blackburn blijft op Europese koers. Het versloeg rode lantaarn Sunderland met het kleinste verschil. Sunderland is op zeven speeldagen van het einde zeventien punten verwijderd van een veilige plaats. Het wordt dus onmogelijk voor de rode lantaarn om zijn verblijf in de Premier League te verlengen. Al de miserie van Sunderland staat in schril contrast met de goede resultaten van Blackburn. Een doelpunt van Reid op het kwartier volstond voor de drie punten. Daarmee komen de Rovers op een gedeelde vierde plaats. 

Aston Villa - Fulham  0-0

In de laatste wedstrijd van zaterdag werd er niet gescoord. Aston Villa en Fulham hielden mekaar perfect in evenwicht. Beide ploegen blijven zo grijze muizen in de Premier League. Fulham is veertiende met 36 punten. Villa doet het met een punt minder. 

Portsmouth - Arsenal (afgelast)

In Portsmouth-Arsenal werd er niet gevoetbald. Drie kwartier voor tijd besliste de scheidsrechter dat de regen het voetballen onmogelijk maakte.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties