Ajax met een gelukje voorbij AZ

Jimmy Wouters

Ajax heeft een uitstekende zaak gedaan met het oog op een plekje in de play-offs. Zelf won het in eigen huis met 1-0 van AZ en zag anderzijds de rechtstreekse concurrenten punten verliezen.

Ajax speelde verre van een grootse wedstrijd. In de eerste helft kon de ploeg gelijke tred houden met de Alkmaarders, die wel licht veldoverwicht hadden. Veel kansen waren er niet, maar na een halfuur maakte Boukhari dankbaar gebruik van een aarzeling in de bezoekende defensie om de 1-0 voorsprong op het bord te zetten. AZ kreeg voor rust nog een goede mogelijkheid, maar Heitinga bracht op de lijn redding.

Na de herneming was AZ duidelijk de betere partij. Ajax kwam nog amper in het stuk voor. Ondanks de constante dreiging slaagden de Alkmaarders er niet in een doelpunt te maken. De ploeg van Van Gaal kende ook een dosis pech, want Perez trof nog een keertje de paal en Medunjanin zag zijn poging op de lat uiteenspatten.

Het slotoffensief bleef uit, waardoor Ajax drie belangrijke punten rijker is in de strijd om een play-offticket. [AN]