Valencia wipt over Real naar tweede plaats

Dave Sentobin

Valencia won de topper op het veld van Celta de Vigo met 0-1 en Real Madrid speelt gelijk tegen staartploeg Real Sociedad. Door het puntenverlies van de Madrilenen komt Valencia op de tweede plaats, wel met gelijke punten als de Koninklijke. Ronaldo maakte zijn honderdste goal in het shirt van Real.

Celta – Valencia                       0 – 1

De partij begon afwachtend en beide partijen beperkten zich tot controlerend voetbal. Na een kwartier in de eerste helft namen Albelda en Baraja van Valencia de bovenhand. Hun tegenstanders, nieuwbakken international Oubiña en Iriney, moesten achter de feiten aan lopen. Op het half uur legt Regueiro mooi af voor Angulo, die voorbij doelman Pinto schiet. In de tweede helft kregen de bezoekers nog kansen om de score te verdubbelen, maar Villa en Regueiro konden Pinto niet verschalken. Perera was de enige Celta-speler die Cañizares kon bedreigen, maar Cañete stond pal. Het laatste kwartier beperkte Valencia zich tot het consolideren van de overwinning. De verdediging had helemaal geen problemen met de lange ballen van Celta. Valencia won verdiend van Celta, dat duidelijk zijn dagje niet had. Spits Baiano was totaal onzichtbaar.

Real Madrid – Real Sociedad             1 – 1

Mejía en Robinho vervingen de geschorste Roberto Carlos en de geblesseerde Beckham. De partij in Bernabéu begon andermaal heel vreemd. Cicinho was de enige speler die wat kon laten zien bij de thuisploeg. De bezoekers wisten niet of ze zich moesten beperken tot l verdedigen of ten aanval moesten trekken. Na 25 minuten schoot Ronaldo Real op voorsprong met zijn honderdste goal voor de Madrilenen. Hij scoorde al 100 keer in 164 wedstrijden. In de tweede helft blesseerde hij zich bij een verdedigende actie. Toeval? Cassano was zijn vervanger. In de tweede helft speelde de Koninklijke zo voorspelbaar en zo traag dat de mannen van coach Bakero moed kregen. Casillas loste in de 62e minuut een schot en Mark González was goed gevolgd en schoot de Basken op gelijke hoogte. Vijf minuten voor tijd kreeg Guti nog een rode kaart na aanhoudend zeuren op de wedstrijdleiding.

Cádiz – Betis                           1 – 1

Betis was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Edu en Rivera waren de uitblinkers bij de bezoekers. Juanito kopte na 20 minuten de bal uit de eerste hoekschop net naast. Robert schoot de beste kans van de béticos op de lat. Net voor rust kwam de thuisploeg dan toch eens dreigen. De Quintana kopte een vrije trap net naast het doel van Contreras. In de tweede helft probeerde Cádiz wel, maar de thuisploeg kon enkel dreigen op stilstaande fases. Arzu had de 0-1 aan de voet, maar doelman Limia ranselde de bal uit zijn doel. In de 67e minuut duwde Melli aanvaller Jonathan omver in het strafschopgebied. Lucas Lobos zette de penalty om. Twee minuten voor tijd zette international Joaquín de 1-1 op het scorebord. Cádiz doet een enorme slechte zaak. De ploeg staat voorlopig op vier punten van de veilige plaatsen.

Málaga – Getafe                        1 – 2

Na 18 minuten bracht Paunovic de bezoekers uit Madrid op voorsprong. De thuisploeg kon nauwelijks dreigen en doelman Arnau hield Getafe van nog meer doelpunten in de eerste helft. Na de rust kwam Málaga dan toch opzetten. Na vier minuten kwamen ze al op gelijke hoogte. Couñago schoot een afgeweerde bal in doel. Arnau hield Getafe nog enkele keren van de 1-2. In de extra speeltijd kreeg Málaga dan toch het deksel op de neus. Alweer Paunovic scoorde voor Getafe de winnende treffer.