Analyse Het weekend van de gelijke spelen

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Het weekend van de gelijke spelen
Foto: © SC

De Spaanse top-twee morste het voorbije weekend met punten tegen mindere goden Racing en Real Sociedad.  Achtervolgers Osasuna en Valencia pakten wel de volle buit, zodat de strijd om de tweede plek bijzonder spannend blijft.  Verder mocht alleen Getafe een overwinning vieren, want alle overige wedstrijden eindigden op een gelijkspel.  
 
FC Barcelona is nog steeds op zoek naar de goede vorm van enkele maanden geleden.  Tegen het bescheiden Racing Santander kwamen de Catalanen, zonder Ronaldinho en Messi, niet verder dan een 2-2 gelijkspel.  Na 32 minuten voetballen stond de eindstand al op het bord.  Barça lijkt met de gedachten vooral in de Champions League te zitten, maar kan de titel nog moeilijk mislopen.  Racing Santander blijft in de degradatiezone hangen. 
 
Real Madrid kon niet profiteren van het puntenverlies van zijn aartsrivaal.  De Koninklijke slaagde er op eigen veld niet in afstand te nemen van degradatiekandidaat Real Sociedad. Het werd 1-1.  Ronaldo mocht nog zijn 100e treffer voor Real Madrid vieren, maar een echt feest zat er niet in.  Een flater van Casillas lag immers aan de basis van de 1-1.  De Madrilenen zullen nog moeten strijden met Valencia en Osasuna voor de belangrijke tweede plaats.  
 
Valencia lijkt zijn dipje min of meer overwonnen te hebben.  In een aangenaam duel op het veld van Celta de Vigo besliste Angulo de partij in het voordeel van de bezoekers.  Valencia speelde een goede wedstrijd en zette zijn ambities voor een rechtstreeks ticket voor de Champions League opnieuw wat kracht bij.  Celta blijft ondanks het verlies op een Europese plaats staan. 
 
Osasuna maakt ook nog steeds aanspraak op de tweede stek.  De ploeg uit Pamplona herstelde zich van de zware nederlaag op eigen veld tegen Getafe door te gaan winnen op het veld van Alavés.  Webo en Milosevic zorgden voor de veilige 0-2 voorsprong, Bodipo kon pas in de slotminuten van de partij milderen.  Osasuna blijft vierde op één puntje van Valencia en Real en neemt opnieuw wat meer afstand van de achtervolgers.  
In de strijd om een Europees ticket werden het voorbije weekend geen potten gebroken. Villarreal en Deportivo deelden na een evenwichtige wedstrijd de punten en missen zo de kans om zich op een Europese stek te nestelen.  Sevilla kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de kampioen van de draws, Real Zaragoza.  Op die manier sluipt ook Getafe weer wat dichter bij de Europese plaatsen.  Man in vorm Paunovic scoorde opnieuw twee keer en lag zo aan de basis van de 1-2 overwinning van rode lantaarn Málaga.  Atlético Madrid mag de Europese droom stilaan opgeven, al weet men in Spanje natuurlijk nooit.  De hoofdstedelingen slaagden er in elk geval niet in te winnen tegen Espanyol Barcelona en staan nog maar net in de linkerkolom. 
 
In de degradatiestrijd blijft ook alles zoals het was.  Real Betis blijft het peloton degradatiekandidaten aanvoeren, nadat het in extremis een gelijkspel uit de brand sleepte tegen concurrent Cádiz.  De andere zespuntenwedstrijd tussen Athletic Bilbao en Real Mallorca, twee teams die hun lot ook in eigen handen hebben, leverde ook al geen winnaar op.  Real Sociedad heeft zo nog steeds uitzicht op de redding, maar voor Cádiz en vooral Málaga kleurt de hemel elke week iets donkerder.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties