Titelkandidaten voor hun waarheid

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Titelkandidaten voor hun waarheid
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Vierde A blijven leider VG Oostende en S. Oudenaarde de toestand beheersen. In hun resterende drie wedstrijden staan beide tenoren echter voor hun waarheid. De kustploeg speelt hierbij tweemaal thuis (Lovendegem en Lauwe) en eenmaal uit (Peruwelz). Oudenaarde speelt evenzeer nog tweemaal op eigen veld (Lauwe en Diskmuide) en eenmaal uit bij SV Rumbeke. Op papier hebben beide titelgegadigden , wat de moeilijkheidsgraad betreft zowat hetzelfde programma. Al liggen valkuilen te omzeilen voor beide, Oostende bij  Peruwelz  op de voorlaatste speeldag terwijl Oudenaarde op de slotdag tegen Diksmuide op zijn hoede zal moeten wezen.
 
Op deze 30ste speeldag krijgt VK Oostende het bezoek van SK Lovendegem dat blijkbaar nog altijd geloofd in zijn kansen om een barrageplaats af te dwingen. Met een achterstand van vijf punten lijkt dat alsnog moeilijk te overbruggen. Bij verlies aan de kust mogen de blauw-gelen echter definitief de boeken sluiten.
 
Dichtste achtervolger SV Oudenaarde, nog steeds op één punt van Oostende, krijgt met WS Lauwe een gevaarlijke tegenstander te bekampen. Het feit dat de West-Vlamingen in deze competitie nog weinig te winnen hebben kan een voordeel zijn. Mede met de bemerking dat Oudenaarde niets meer aan het toeval mag over laten, is een driepunter aan te raden.
 
In theorie kan URS Centre de titel nog bemachtigen want als beide titelkandidaten 0 op 9 halen pakt de Henegouwse topper , mits een 9 op 9 , de titel. Uiteraard een verregaande, utopische gedachtengang want in het Henegouwse derby tegen Peruwelz zal het er alvast keihard aan toegaan. Kwestie om aan te tonen wie nu eigenlijk de beste Henegouwse ploeg is.
 
Het duel tussen Sint Eloois-Winkel en Diksmuide staat ongetwijfeld in het teken van de vierde plaats. Beide West-Vlaamse clubs totaliseren 49 punten zodat bij winst één van beide een serieuze optie neemt op die stek. Het wordt in elk geval een onvoorspelbare derby.
 
Gent-Zeehaven kan rustig de competitie afmaken en vooralsnog trachten die zevende plaats in te palmen. Die is momenteel eigendom van SV Zottegem. Laat het uitgerekend die ploeg zijn die zaterdagavond zijn opwachting maakt in het E. Hielstadion. ,,Als we het niveau halen van de vorige wedstrijden kunnen we die zevende plaats bemachtigen. Bovendien willen we sportieve revanche nemen van de nederlaag (3-1) in de heenwedstrijd. Ik overweeg wel om qua veldbezetting enkele zaken uit te proberen met het oog op volgend seizoen. In ieder geval, met minder dan een zege kunnen we niet tevreden zijn’’ aldus Zeehaven-trainer Eric Ceulemans.
 
Wevelgem City krijgt met SV Rumbeke geen makkelijke derby voorgeschoteld. De bezoekers hebben de punten broodnodig want slechts één punt voorsprong op die barrageplaats en vier op de dichtste degradatieplaats. In de heenronde was Wevelgem sterker wegens ruime winst. Het is ergens evident dat Wevelgem zal moeten rekening houden met een scherp gemotiveerde tegenstander.
 
Eendracht Aalter versus W.I.K. Eine is evenzeer een wedstrijd die voor beide bedreigden van levensbelang is. Door de recente winst bij Diksmuide blijft Aalter dromen van barragematchen. De wedstrijd tegen Eine wordt als cruciaal aanzien want bij winst komt rood-wit tot op één punt van barragekandidaat Oostnieuwkerke dat met rust is. Maar Eine, dat één punt meer heeft dan Aalter, kan ook rekenen. M.a.w. het wordt allicht een wedstrijd op het scherp van de snee. Wie punten verliest zal echter de nabijheid van het degradatiespook weer wat dichter voelen.
 
Evergem Center tenslotte kan bij hekkensluiter Gistel voor een 13de competitiezege zorgen. Een wedstrijd van weinig belang of Gistel zou verrassend uit de hoek moeten komen. Daar kan Zottegem sinds vorige week over meespreken. Het zou een beloning zijn voor de Gistelse club om de verbetenheid die ze tentoonspreidden in een competitie waar ze nooit hadden mogen aantreden.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties