Real kiest binnenkort nieuwe voorzitter

Real kiest binnenkort nieuwe voorzitter
Foto: © SC

Er komen dan toch nieuwe verkiezingen om een nieuwe voorzitter van Real Madrid aan te duiden. Na het ontslag van Florentino Pérez zei vervangend voorzitter Fernando Martín nog dat er geen verkiezingen op korte termijn kwamen. Na zijn recente uitlatingen verloor Fernando Martín echter veel steun en lijken verkiezingen onafwendbaar.
 
Binnen het Real-bestuur zijn er zestien leden die vervroegde verkiezingen willen, slechts twee leden zijn er tegen. De druk op Fernando Martín om verkiezingen uit te roepen is nu wel zo goed als onhoudbaar. Hij joeg de bestuursleden zelf tegen zich in het harnas door openbaar kritiek te leveren op hen. Na de rel met Getafe-voorzitter Ángel Torres, zei Fernando Martín dat de bestuursleden enkel achter zijn rug kritiek durfden te spuwen. De bestuursleden verweten hem ook dat hij niets deed om de argumenten van Torres te weerleggen. Die beweerde dat Real met een enorme schuldenberg zat opgezadeld en dat het Real-bestuur na het vertrek van Pérez een ware puinhoop was.
 
Momenteel zijn er al vijf kandidaten: Ramón Calderón, Martínez Laredo, Lorenzo Sanz, Arturo Baldasano en Fernando Martín zelf. Er zou ook mogelijk een duo aan de verkiezingen deelnemen, het koppel Juan Palacios – Carlos Sainz. De advocaat Arturo Baldasano verklaarde gisteren aan het persbureau Europa Press dat Real 135 miljoen euro schulden op korte termijn moet afbetalen en 195 miljoen euro op lange termijn. Maar hij voegde eraan toe dat ieder bedrijf of instelling wel schulden heeft. Daarom wil Baldasano een meer evenwichtige aanpak van de club met meer aandacht voor marketing en de basketbalclub. Hij zou oud-trainer Vicente del Bosque als sportief directeur in zijn spoor meenemen. Del Bosque zou dan verantwoordelijk worden voor de transfers en de keuze van de trainer.
 
Fernando Martín van zijn kant wil zijn kandidatuur kracht bij zetten door nog deze week een grote aankoop voor te stellen. Hij heeft zijn oog laten vallen op Thierry Henry, maar de speler van Arsenal lijkt niet geneigd om nu al over zijn toekomst te praten. De uitslag van de verkiezingen wordt niet verwacht voor het einde van de competitie. Het bestuur wil immers de prestaties van het team niet in gevaar brengen.

    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties