Birmingham en West Brom zakken uit Premier League

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Birmingham en West Brom zakken uit Premier League
Foto: © SC

Chelsea kroonde zich zaterdagmiddag tot kampioen van Engeland, maar uiteraard werd er ook in andere stadions gevoetbald. We geven u alvast de resultaten mee.

Liverpool won thuis vrij makkelijk van Aston Villa en blijft zo in de running voor de tweede plek en het daaraan vasthangende rechtstreekse Champions League - ticket. The Reds wonnen met 3-1 dankzij twee doelpunten van kapitein Gerrard en één van Morientes. Barry scoorde onderweg nog tegen. Liverpool sluipt zo tot op drie punten van Manchester United, dat nog steeds tweede staat.

Voor Birmingham en West Bromwich werd het een veel minder leuke dag. Beide teams zijn nu zeker van degradatie uit de Premier League. Birmingham geraakte thuis niet verder dan 0-0 tegen Newcastle United, West Bromwich hoefde zelfs niet te spelen om zeker te zijn van degradatie. Door de verrassende winst van Portsmouth op het veld van Wigan Athletic zakken beide teams sowieso. Portsmouth kwam bij Wigan wel op achterstand na een goal van Camara, maar Benjani en Taylor -vanop de penaltystip- zetten de scheve situatie nog recht. Onderweg kreeg thuisspeler Teale nog rood. Wigan mag zijn Europese hoop nu in de diepvriezer plaatsen, Portsmouth blijft in de Premierschip.

Blackburn mag wel nog hopen op Europees voetbal. Het won met 0-2 op het veld van Charlton Athletic. Een doelpunt van Reid en een owngoal van Powell deden de thuisploeg de das om. Blackburn staat daarmee zesde in de rangschikking.

Middlesbrough - Everton was een duel tussen twee ploegen voor wie er niets meer op het spel stond. Everton trok aan het langste eind, het won met 0-1 dankzij een laat doelpunt van McFadden.

Ook in Manchester City - Fulham stond er niets meer op het spel. Ook hier gingen de bezoekers met de zege aan de haal na twee late doelpunten van John en Malbranque. Dunne had Manchester eerder op voorsprong gebracht.

Zondag staat in het teken van de strijd om het vierde Champions League - ticket. Tottenham Hotspur bekampt thuis Bolton, Arsenal trekt naar hekkensluiter Sunderland. Het gedegradeerde West Bromwich mag afscheid nemen van de Premier League met een wedstrijd tegen West Ham. [TH]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties