Eerste namen genoemd in Nederlands gokschandaal

Eerste namen genoemd in Nederlands gokschandaal
Foto: © SC

Net als in België is er ook in Nederland een mogelijk gokschandaal losgebarsten. De geruchten deden al enige tijd de ronde dat er ook bij onze Noorderburen wedstrijden verkocht werden, maar vandaag pakte de Nederlandse krant De Telegraaf uit met enkele namen.

Volgens de krant zouden Daniel Rijaard (ADO Den Haag), Geert den Ouden (ADO Den Haag), Damien Hertog (RBC), en Volkan Kahraman (SV Pasching, Oostenrijk) de spilfiguren zijn rond een mogelijk gokschandaal. Justitie zou getipt zijn geweest door Chanine Wezer, de ex van Daniel Rijaard. Volgens haar zou haar ex-man benaderd zijn geweest door Volkan Kahraman, die voor een goksyndicaat zou handelen. Rijaard zou dan vervolgens ploegmaat Geert Den Ouden mee in het spel betrokken hebben. Naar verluidt zou met het verkopen van wedstrijden zo'n 100.000 euro per duel gemoeid zijn geweest. 

Volgens Wezer was ook Hertog van RBC betrokken in het gokschandaal. Die zou namelijk geregeld in de buurt van Kahraman en Rijaard te vinden zijn geweest. 

Vervolgens maakte De Telegraaf ook enkele verdachte wedstrijden bekend. Het zou gaan om alle matchen van RBC Roosendaal en ADO Den Haag tegen Ajax, Feyenoord en PSV. [AN] 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties