Duitsland favoriet tegen Zweden

Duitsland favoriet tegen Zweden
Foto: © SC

Vandaag begint het echte grote werk voor de topploegen op dit WK. De eerste wedstrijd van de achtste finales start om 17u. Dan neemt Duitsland het in München op tegen Zweden. 

Duitsland kreeg voor aanvang van het WK heel wat kritiek, maar na het winnen van de openingswedstrijd tegen Costa Rica was er al heel wat minder druk. Het gastland zat in een vrij zwakke poule, maar de Mannschaft verloor ook geen enkele wedstrijd. Nu met Zweden wacht de eerste grote test. Toch zijn bondscoach Jürgen Klinsmann en zijn spelers er helemaal klaar voor.

De Zweden lieten dit WK al enkele aardige dingen zien, maar konden toch nog niet echt overtuigen. De mannen van bondscoach Lars Lagerbäck konden in de groep met Engeland niet echt overtuigen en eindigden tweede achter de net zo zwak spelende Engelsen. Toch is het land tot veel in staat, dat was duidelijk merkbaar in de laatste 45 minuten tegen Engeland. Toen werden de Engelsen volledig weggespeeld door Larsson en co. 

In de Alianz Arena met 66.000 toeschouwers zal het er vanavond alvast stevig tegen aan gaan. Beide ploegen geloven in eigen kunnen en dat kan wel eens spektakel opleveren. Zal ook topschutter Klose weer van zich laten horen?

Over de opstelling van beide ploegen kunnen we vrij kort zijn. Bij Duitsland zijn er alvast geen verrassingen in de ploeg. Verdediger Metzelder is opnieuw fit. Bij Zweden neemt normaal Anderlecht-speler Wilhelmsson opnieuw zijn plaats in het elftal in. 

Enkele pikante details. Beide ploegen kwamen al 31 keer tegen elkaar uit. Momenteel staat de stand op 12-12 op gebied van overwinningen. Toch is het al van 1978 geleden dat Zweden nogeens kon winnen van Duitsland. De Zweedse verdediger Mikael Nilsson viert op de dag van de wedstrijd zijn 28ste verjaardag. [AN]

Vermoedelijke opstelling Duitsland:
Lehmann; Friedrich, Mertesacker, Metzelder Lahm; Schneider, Frings, Schweinsteiger, Ballack; Podolski en Klose

Vermoedelijke opstelling Zweden:
Isaksson; Mellberg, Lucic, Edman, Alexandersson; Linderoth, Ljungberg, Wilhelmsson, Kallström; Allbäck en Larsson

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties