Les Hurlus staan voor moeilijk seizoen

Eddy Leysen
| 0 reacties
Les Hurlus staan voor moeilijk seizoen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

    In het voorbije seizoen kwam Moeskroen meermaals in het nieuws, helaas voor Les Hurlus was dat niet altijd even positief en had het weinig met het sportieve te maken. Dat de club het financieel moeilijk heeft, is geen geheim meer. Wellicht daardoor dat de club zich op de transfermarkt wat op de achtergrond hield.

Perikelen vergeten
De club geeft het vertrouwen aan Gil Vandenbrouck om het als hoofdtrainer waar te maken. Hoewel de 47-jarige 'dépanneur' vorig seizoen enkele malen te kampen had met gezondheidsproblemen, neemt de minzame man samen met zijn assistenten Claude Verspaille en Didier Vandenabeele deze taak op zich.
Vorig seizoen moest de toenmalige assistent twee keer depanneren. Eerst wanneer rond de jaarwisseling hoofdtrainer Brouckaert de bons kreeg, nauwelijks wat later toen diens vervanger, Paul Put, een aardig aandeel had in gokaffaire rond de Chinees Ye. Ondans alles slaagde Vandenbrouck erin Moeskroen in de hoogste afdeling te houden en bereikte met de rood-witten de bekerfinale. Daarvoor wordt hij nu beloond.

Maar de dubbele trainerswissel was niet het enige obstakel dat de club vorig seizoen diende te omzeilen. Er waren, en zijn, de financiële problemen die de club in de toekomst, misschien al wel dit seizoen, zuur kunnen opbreken. Het probleem zit er zelfs zo diep dat de licentiecommissie aanvankelijk weigerde een licentie uit te reiken. Uiteindelijk vond Moeskroen toch de nodige middelen om in eerste te kunnen blijven voetballen.

Jeugd
Dat Moeskroen over een goede jeugdwerking beschikt is geweten, maar naar de aanloop naar het nieuwe seizoen werden maar liefst drie jonge elementen overgeheveld van de jeugdschool 'Futurosport'. Benieuwd of deze jongeren de stap naar eerste aankunnen. In een recent verleden lukte de jonge Daan Van Gijsegem daar wel in, maar de vraag is of Heughebaert, Romain Haeghedooren en Yohan Brouckaert over dezelfde maturiteit beschikken.

Een andere jongeling die op zijn kans wacht is Michaël Descamps. Deze doelman werd in de voorbije weken meermaals in doel geposteerd tijdens de oefenwedstrijden, maar zal wellicht zijn kans moeten afstaan aan de meer ervaren Patrice Luzi. Luzi bewees vorig seizoen een betrouwbaar sluitstuk te zijn.

Transfers
L' Excel was niet echt actief op de transfermarkt. In elke linie werd een speler bijgehaald, want verdediger Alexander Teklak werd weggehaald bij La Louvière, linkerflank Adolphe Tohoua (foto) komt over van Lierse en van het Franse Rouen werd de jonge spits Demba Ba aangeworven. Momenteel is de club nog naarstig op zoek naar een stevige aanvaller,die het vertrek van Marcin Zewlakow naar Gent moet opvangen. De spits van het Poolse broederpaar kwam rond de jaarwisseling terug naar de ploeg waar het voor hem begon en scoorde nog drie maal. Maar hij was betrokken in heel wat doelpunten en woog telkens op de verdediging van de tegenstander. Een serieuze aderlating voor de club dus.

Prognose
Ons lijkt duidelijk dat Moeskroen voor een zeer moeilijk seizoen staat. Van de frisse wind waarmee de grensclub negen jaar geleden de hoogste klasse kwam binnenwaaien, schiet nauwelijks nog een briesje over. Misschien zorgt de mix van ervaring (Besengez (foto), Dugardein, Teklak) en jeugd voor de verrassing. Zoniet zou het tiende opeenvolgende jaar eersteklassevoetbal wel eens het laatste kunnen zijn. Moeskroen rekenen we dan ook tot de degradatiekandidaten.

Adnan Custovic, vorig seizoen topschutter van de club met acht doelpunten, ziet het wel rooskleurig in. "Vorig seizoen kenden we een slechte start doordat we nog niet op elkaar waren afgestemd. Dit seizoen zal het anders zijn. Iedereen kent haast iedereen en daardoor is de groepsgeest binnen de club heel wat beter. De ganse groep heeft er het volste vertrouwen in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties