Roeselare ontmoet Achnas, Club trekt naar Litouwen

Thomas Dubois
| 0 reacties
Roeselare ontmoet Achnas, Club trekt naar Litouwen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanmiddag werd in Nyon geloot voor de tweede voorronde van de Uefa-beker. Hierbij heeft België twee vertegenwoordigers die via die voorronde in de Uefa-beker terecht willen komen. Als het nummer drie van de Belgische competitie kwam Club Brugge in de noordelijke groep terecht. Roeselare kwalificeerde zich dankzij een fair play-ticket en schakelde in de eerste voorronde makkelijk Vardar Skopje uit. Roeselare werd ingedeeld in de Zuid-Mediteraanse groep. Beide ploegen kregen vooraf het status van reekshoofd waardoor de moeilijkste tegenstanders ontweken werden.

Roeselare kwam als eerste Belgische ploeg uit de pot en kreeg Achnas als tegenstander toegewezen. Roeselare zal op 10 augustus eerst thuis spelen om dan veertien dagen later de terugwedstrijd aan te vatten. Achnas is een Cypriotische ploeg. Roeselare kende dus geluk bij de loting en heeft een realistische kans op kwalificatie. De ploeg van Dirk Geeraerd ontweek moeilijkere tegenstanders zoals Maribor en Tirana.      

Club Brugge speelt tegen het Litouwse Suduva. De eerste wedstrijd voor Club Brugge zal in Litouwen gespeeld worden op 10 augustus. Veertien dagen later kan Club het proberen af te maken in het eigen Jan Breydelstadion. Suduva schakelde in de eerste voorronde Rhyl uit. In de Litouwse competitie, die tien teams telt, staat de ploeg momenteel zesde met 27 punten uit 21 wedstrijden. Vorig seizoen eindigde de club derdes in de competitie. Het mag Europa in omdat Kaunas, het nummer twee, de beker won. [AN]        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties