Basile weer aan het roer bij Argentinië

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Basile weer aan het roer bij Argentinië
Foto: © SC

Argentinië heeft na het ontslag van José Pekerman een nieuwe bondscoach aangesteld. Het is terechtgekomen bij een oudgediende: Alfio Basile. Momenteel is Basile nog werkzaam bij de Argentijnse topclub Boca Juniors, maar vanaf 15 september treedt hij in dienst als bondscoach. 

Er is gewacht tot midden september omdat Boca Juniors op 14 september nog de tweede finalewedstrijd moet spelen in de Recopa Sudamericana tegen San Pablo. Boca-voorzitter Mauricio Macri zei op een persconferentie dat de bondsvoorzitter van Argentinië, Julio Grondona, flexibel is geweest en heeft begrepen dat Boca Juniors een ingewikkelde kalender heeft.

Het zou wel al kunnen dat Basile eerder al op de Argentijnse bank zal verschijnen. Mocht Argentinië op 2 december al een oefenduel afwerken, dan zal Basile op de bank zitten. Voor de 62-jarige coach is het zijn tweede ambtstermijn bij de nationale ploeg. Hij was ook al coach van het team tussen 1991 en het WK in 1994. El Coco, zoals Basile's bijnaam luidt, is trouwens erg vereerd dat hij opnieuw de Argentijnse selectie mag leiden.

Bij Boca Juniors was Basile vrij succesvol. Hij trad in juli 2005 aan en won nadien de Recopa Sudamericana en de Copa Sudamericana. Bovendien won hij ook nog eens de Argentijnse Apertura-competitie. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties