Chelsea zit weer in het beklaagdenbankje

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Chelsea zit weer in het beklaagdenbankje
Foto: © SC

Chelsea mag het weer eens in de rechtbank gaan uitleggen over het ongeoorloofd benaderen van spelers. De Londense club zou in het verleden drie jeugdspelers van Leeds United hebben gepolst. Twee daarvan hebben effectief de overstap gemaakt. 

Heel opmerkelijk is echter dat de beschuldiging niet afkomstig is van Leeds, maar van Ken Bates. De 75-jarige Bates was de vorige voorzitter van The Blues, maar verkocht in 2003 zijn ploeg aan Roman Abramovitsj. Toch ontkent de man dat hij een persoonlijke vete uitvecht met zijn vorige club. 

"Dit is een schoolvoorbeeld van het overtreden van de regels die zijn opgesteld door de voetbalbond. Chelsea heeft zich in het verleden ook al schuldig gemaakt aan het illegaal benaderen van spelers, met Ashley Cole als bekendste voorbeeld." 

Hij wil de zaak nu voor de Engelse en wereldvoetbalbond gaan bepleiten. Hij denkt al ver vooruit, want ook de straf heeft Bates al in gedachte. Vermits de club sinds de komst van Abramovitsj geen financiële zorgen heeft, vindt Bates dat een geldstraf niet effectief zou zijn. Zo wil hij zijn oud-club graag bestrafd zien worden met een vermindering van het puntentotaal, een verbod op het transferen van nieuwe spelers en een schorsing voor Europees voetbal. [AN]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties