Feyenoord weerlegt berichten over faillissement

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Feyenoord weerlegt berichten over faillissement
Foto: © SC

Feyenoord Rotterdam heeft op zijn website uitgebreid de insinuaties over de belabberde financiële positie weerlegd. Gisteren beweerde TV Rijnmond dat de Rotterdammers in 2005 een tekort had van 40 miljoen euro en op de rand stond van een faillissement.

"Het in de jaarcijfers gepubliceerde tekort van 40 miljoen euro was niet meer dan een momentopname en is het totaal van schulden, maar men vergeet om welke reden dat ook mag zijn, het totaal van vorderingen", aldus financieel directeur Onno Jacobs

Jacobs gaat vervolgens verder. Hij vindt namelijk dat als je alles bekijkt zoals het hoort, de club amper 25 miljoen euro schuld zou hebben gehad, terwijl de waarde van de spelers ruim 50 miljoen euro bedroeg. Dat bedrag komt echter niet in de boeken terecht. Hierdoor wordt er volgens Jacobs een verkeerd beeld geschetst.

Jacobs bevestigt wel dat de cashflow niet toereikend was om de kort lopende schulden te betalen. Hierdoor heeft de club externe bronnen moeten aanboren. Inmiddels heeft Feyenoord al enkele noodzakelijke maatregelen genomen om die cashflow weer in orde te krijgen.

"Daarom zijn er 32 spelers vertrokken, deels verkocht en verhuurd, die zwaar op de maandelijkse betalingen drukten. Dat gaf een enorme verlichting, zodat de situatie er nu – vandaag – heel anders uit ziet. We zouden de schulden in één klap hebben kunnen wegwerken als het geld van de transfer van Kuyt daarvoor zou worden aangewend. Dat doen we echter niet. We lopen de schuld in en investeren deels in nieuwe aankopen zoals elke Nederlandse club dit doet om gezond te blijven en perspectieven te bieden." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties