Analyse Manchester ongeslagen, Portsmouth verrast

Kristof Blomme
| 0 reacties
Manchester ongeslagen, Portsmouth verrast
Foto: © SC

Manchester United blijft ook na speeldag drie ongeslagen in de Premier League. De Mancunians boekten een zuinige zege bij nieuwkomer Watford. Ook Chelsea knoopte weer aan met de overwinning. Blackburn werd verslagen met 0-2. Arsenal ging dan weer de boot in bij Manchester City. De verrassingen van het competitiebegin zijn echter Portsmouth en Aston Villa. Beide ploegen tellen zeven punten na drie speeldagen. 

Manchester United, dat de vorige speeldagen indruk maakte, behaalde opnieuw een overwinning. Bij Watford werd het 1-2. Ryan Giggs zorgde kort na de rust voor de beslissende treffer. Ook Chelsea knoopte opnieuw aan met de overwinning, na de nederlaag op de vorige speeldag. Op het veld van Blackburn werd het 0-2. Lampard brak de ban vanop de stip, terwijl invaller Drogba het pleit beslechtte. Het telt nog steeds drie punten achterstand op United. 

Arsenal kent een slecht seizoensbegin. De Gunners verloren met het kleinste verschil bij Manchester City. Het telt nu al acht punten achterstand op United, maar heeft wel nog een partij tegoed. Liverpool won op eigen veld van West Ham met 2-1, ondanks de vierde seizoenstreffer van Bobby Zamora. Agger en Crouch konden de scheve situatie echter nog rechtzetten. Bij de Reds vierde Dirk Kuijt zijn debuut. 

De verrassingen van het seizoensbegin zijn ongetwijfeld Portsmouth en Aston Villa. Portsmouth, dat vorig seizoen nipt de degradatie vermeed, kocht deze zomer enkele ervaren spelers met James, Campbell en Kanu. Dat wierp tot nu toe z'n vruchten af. Portsmouth won dit weekend dik bij Middlesbrough met 0-4. Kanu scoorde al z'n derde en vierde van het nog prille seizoen. Ook Aston Villa doet het uitstekend met zeven punten. Zarterdag werd nieuwkomer Reading nipt geklopt, 2-1. Everton, tenslotte, telt eveneens zeven punten na een knappe overwinning bij Tottenham.

Dan zijn we bij de ontgoochelingen van het seizoensbegin aanbeland. Naast Arsenal brachten ook Blackburn, Tottenham en Newcastle nog niet wat van hen werd verwacht. Blackburn staat voorlopig laatste met amper één punt uit drie confrontaties. Tottenham en Newcastle wisten voorlopig één partij winnend af te sluiten. 

Volgend weekend is er door interlands geen voetbal in de Premier League. Binnen twee weken staan onder meer Everton - Liverpool en Manchester United - Tottenham op het programma. 

Wedstrijdstatistieken

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties