Analyse Geen verrassingen op eerste speeldag

Geen verrassingen op eerste speeldag

In Derde Klasse B stond dit weekend de eerste speeldag op het programma. Zaterdagavond stond er reeds de topper tussen Olympic Charleroi en Visé op het programma (zie verslag). De Karolingers toonden zich te sterk en zijn de eerste koploper. In deze analyse kijken we terug op de eerste speeldag.

Woluwe - KSK Hasselt werd een spectaculair duel met een 3-3 gelijkspel als einduitslag. De bezoekers kwamen vlak voor rust verdiend op voorsprong via Rutten. Toen Deckers kort na rust de score verdubbelde, leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor de Limburgers. Woluwe gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. Al snel na de 0-2 zorgde Laroche voor de gelijkmaker en tien minuten voor tijd bracht Allou zijn ploeg zelfs opnieuw langszij. Toch was het verassend genoeg opnieuw Hasselt dat op voorsprong kwam, Sroka was de doelpuntenmaker. In de slotminuut kregen de bezoekers alsnog het deksel op de neus, scheidsrechter Defour was de enige van het stadion die een strafschopfout van Byloos had gezien. Allou zette de elfmeter feilloos om: 3-3. Vooral de thuisploeg zal blij zijn met dit resultaat, de Waals-Brabanders kwamen twee keer terug uit een verloren positie en 'verdienden' een zwaarbevochten punt.

Tongeren HM kreeg met Franc Borains de derde van vorig seizoen op bezoek. Na één minuut kreeg Morhaye een levensgrote kans op de 1-0, maar de aanvaller besloot op Dupire. Het werd niet de middag van Morhaye. Nadat Franc Borains voor rust licht de betere ploeg was en de beste kansen kreeg, was het opnieuw Morhaye die na rust twee keer de openingstreffer aan de voet had. De afwerking bleef echter ondermaats. Op de koop toe werd de aanvaller tien minuten voor tijd ook nog uitgesluiten na een vliegende tackle, weliswaar een heel erg zware sanctie, die sterk op compensatie leek, nadat Petit na een uur spelen zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg. De 0-0 bleef echter op het bord staan in een wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Bocholt VV is goed aan het seizoen begonnen, de Noord-Limburgers wonnen met 2-0 tegen Kelmis. De thuisploeg toonde zich het gretigste en dit weerspiegelde zich in het resultaat. De bezoekers konden maar weinig brengen en het was wachten op de Bocholtse doelpunten. Vrolix bevrijdde zijn ploeg na 65 minuten spelen met de verdiende 1-0. Holans stelde vijf minuten voor tijd de zege veilig.

De derby tussen FC Luik en Seraing eindigde op een 1-1 gelijkspel. Een kwartier voor tijd leken de bezoekers met de drie punten aan de haal te gaan na een prachtige vrije trap van Pauletti. Vijf minuten later zorgde Audoor, ook al op vrije trap, voor de gelijkmaker. De twee neo-vierde klassers zijn dus na één speeldag allebei van de nul verlost, wat normaal gezien toch voor wat meer rust zal zorgen.