Analyse Prima Sint Gilles-Waas, VG Oostende faalt

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Prima Sint Gilles-Waas, VG Oostende faalt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de eerste speeldag in Vierde A deden de nieuwkomers het vrij goed. Enerzijds liet één van de ,,zogenaamde’’ titelkandidaten VG Oostende zich in de maling nemen, anderzijds bleven vier ploegen op hun puntenhonger zitten.
 
Nieuwkomer Sint Gillis-Waas voelde zich al snel thuis in het nationale voetbal. Bezoeker Rumbeke kwam nochtans fel uit de startblokken want thuisdoelman Mathees moest in die eerste periode een drietal keren onheil voorkomen. Het was slechts even na het uur dat de Wase thuisploeg uit zijn krammen schoot. Eerst met een suksesvol afstandsschot van Van Den Bossche, in de slotminuten legden Verstraeten en Wuytack de verdiende zege vast.
 
Bij neofiet KFC Izegem kreeg Oostende in een prille aanvangsfase al het deksel pal in het gelaat. In amper zes minuten troffen Cnudde en Seynhaeve raak. Omdat Lampo de kans op de aansluitingstreffer verknoeide kon in het verder verloop de borstelploeg zijn voorsprong consolideren. De thuisploeg trof via Debo nog de dwarsligger terwijl de ingevallen Fernandes en Derycke er maar niet inslaagden om de kustploeg alsnog aan een gelijkspel te helpen.
 
,,De’’ titelkandidaat bij uitstek URS Centre kreeg het tegen een geestdriftig Evergem het geenszins op een schoteltje aangeboden. Halfweg eerste helft had Menten de Henegouwers op voorsprong gebracht. Maar na de hervatting moest de Centre-defensie alle hens aan dek roepen om de gelijkmaker te verhinderen. In het slotkwartier moest Evergem gas terugnemen wegens de uitsluiting van Deneve (2x geel).
 
Het West-Vlaamse derby-onderonsje tussen WS Lauwe en Diksmuide werd maar een zwakke bedoening. Voor rust kwamen de bezoekers via Baes tweemaal dicht tegen de openingstreffer. Anderzijds kon Lauwe slechts eenmaal echt dreigen via Bouchart. Voor beide opponenten te weinig om aanspraak op winst te maken.
 
Wevelgem City moest optornen tegen een goed georganiseerde Zottegemse tegenstander. De bezoekers zorgden bovendien voor de meeste dreiging. In de tweede helft kon City zich waardevoller manifesteren want met twee doelpunten in vier minuten via Rosseel zat de thuisploeg ogenschijnlijk op rozen. Wanneer 20 minuten voor affluiten Spitaels vanop de stip milderde moest Wevelgem een kordaat halt toeroepen aan fors aandringende gasten om alzo die eerste driepunter te vrijwaren.
 
Sint Eloois-Winkel had aan nieuwkomer Houdeng een meer dan taaie klant. Het was slechts in de tweede helft dat Winkel meer initiatief kon tentoonspreiden. Dat leverde rond het uur het winnende doelpunt op via Vierstraete. Houdeng bleef niettemin aanklampen want in de slotminuten moest thuisdoelman Van Dromme een paar keren de gelijkmaker voorkomen.
 
Wielsbeke kwam vrij vroeg via Bostoen op voorsprong toen de Heppignies-defensie in de fout ging. Na rust kon Ovaere verdubbelen en leek de partij gespeeld. Niet zonder Flasse die met de aansluitingstreffer Heppignies weer op het goede spoor loodste. Nadien echter liet deze thuisspeler twee open kansen onbenut zodat Wielsbeke heelhuids de dans kon ontspringen.
 
In het Oost-Vlaamse derby tussen neofiet E. Zele en Gent-Zeehaven toonden de bezoekers de meeste initiatieven hoewel echte kansen amper aan bod kwamen. Halfweg eerste helft hersteld Zele het evenwicht hoewel de thuisploeg niet kon verhinderen dat Ampe de Ratten op voorsprong kogelde. In de tweede helft ging Zele verwoed op zoek naar de gelijkmaker hoewel spits Poppe blijkbaar te weinig steun kreeg om echt gevaarlijk te zijn. Desondanks kon Poppe via onderkant deklat de thuisploeg langszij loodsen. En omdat doelman Van Aevermaat met een knappe reflex een indringende poging van Ampe verijdelde wist uiteindelijk E. Zele zijn eerste competitiepunt mee te graaien.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties