Bornem op maturiteit voorbij Grimbergen

Kevin Vanbuggenhout

Bornem hoopte tegen Grimbergen zijn derde zege van het seizoen binnen te halen. Bornem-coach Vanderpoorten liet Tuteleers op de bank. Grimbergen wou natuurlijk erg graag zijn eerste punten pakken. Ben Kouidar en Baudet wisselden van positie.

Grimbergen was al in de tweede minuut gevaarlijk, Baudet tikte een vrije trap tegen de paal. Bornem schrikte op, maar kon geen tegenreactie opzetten. Grimbergen liet zich niet wegzetten en vormde een stevig blok. Halverwege de eerste helft schoot Diaz Liano over. Het spelbeeld van de eerste helft veranderde niet meer en Grimbergen leek met 0-0 de rust te halen. Tot Lanvu diep ging op rechts, hij zette voor en Melkert tikte via de paal binnen: 1-0. Bornem kwam Ã©Ã©n keer echt aan het Grimbergse doel en het was meteen ook raak. Zo kwam een gevleide voorsprong tot stand. Na een compleet evenwichtige eerste helft stond het dus 1-0.

In de tweede helft viel er al snel een opstootje te noteren met een gele kaart voor Ekakia als gevolg. Enkele minuten later kon Melkert oprukken, zijn schot ging naast. Twee minuten nadien kwam Melkert opnieuw aan de bal en hij duwde van dichtbij de 2-0 binnen. Daarna had Bornem gewonnen spel. Op het uur toch nog een poging van Van Winckel, maar zijn afstandsschot ging naast. De Grimbergse trainer, Guido Slachmuylders, probeerde het tij nog te keren met een dubbele wissel. Van Winckel werd vervangen door Abegig en Bras door Puttemans. Bornem controleerde de partij echter en scoorde weer uit zijn volgende goede mogelijkheid. Lanvu plaatste de bal laag in de rechterhoek: 3-0. Drie minuten later kon Grimbergen toch nog de eer redden. Puttemans passte naar Hofman die Pollefoort vrijspeelde. Pollefoort schoot op zijn beurt laag in de rechterhoek binnen: 3-1. Dat was al het derde doelpunt dit seizoen voor de linksachter van Grimbergen die voorlopig alle Grimbergse doelpunten voor zjn rekening neemt. Bornem-trainer Vanderpoorten kon wel vrede nemen met de 3-1 stand en haalde Lanvu en Spreutels naar de kant. In hun plaats kwamen Tuteleers en Chaaban. Tuteleers kwam al snel dicht bij een doelpunt. Hij kreeg de bal in een boogje terug van Melkert, maar kopte naast. In de 78ste minuut ging Lievens plat op een poging van Melkert. De Bornemse zege kwam niet meer in gevaar.

SV Bornem hield de drie punten dus thuis tegen Grimbergen. De bezoekers speelden vanuit de organisatie en zorgden toch voor redelijk wat weerwerk. Maar aanvallend bracht Grimbergen te weinig. Bornem scoorde op de goede momenten en won de wedstrijd op maturiteit. Toch is deze prestatie voor Grimbergen hoopgevend. Op de vierde speeldag geeft Bornem Opwijk partij terwijl Grimbergen het opneemt tegen Rupel Boom.

SV BORNEM: Van De Putte; Jacquemin, De Neef, D'Hollander, De Wilde; Jacobs, Piedfort, Diaz Liano; Melkert(79' Orlans), Lanvu(75' Tuteleers), Spreutels(75' Chaaban)

GRIMBERGEN: Lievens; Pollefoort, Horasanli, Baudet, Demeyer; Ben Kouidar, Van Winckel(62' Abegig), De Backer(80' Verelst), Bras(62' Puttemans), Hofman; Ekakia

DOELPUNTEN: 37' Melkert 1-0, 53' Melkert 2-0, 70' Lanvu 3-0, 73' Pollefoort 3-1

GEEL: 15' De Neef, 34' Demeyer, 48' De Wilde, 49' Ekakia