Analyse Twee ploegen behouden ongeslagen status

Twee ploegen behouden ongeslagen status

Afgelopen weekend werd in Derde Klasse B de derde speeldag afgewerkt. Met Couillet, KSK Hasselt, La Louvière, Franc Borains en Bocholt waren er maar liefst vijf ploegen die tegen hun eerste nederlaag opliepen. Enkel Tongeren HM en Woluwe zijn na drie speeldagen nog ongeslagen.

WS Woluwe wordt alleen koploper na 4-3 winst tegen La Louvière. Na een 1-0 ruststand zagen de aanwezige toeschouwers een bewogen tweede helft. La Louvière begon het sterkste en kwam na doelpunten van Simeons en Coveliers op een 1-2 voorsprong. De reactie van de thuisploeg bleef niet lang uit, zes minuten later was het alweer Woluwe dat alweer de leiding over nam na treffers van Madawa en Beersaerts. Tien minuten voor tijd leken de Wolven alsnog met een gelijkspel aan de haal te gaan, Coveliers maakte zijn tweede van de avond. In de 86ste minuut zorgde opnieuw Madawa voor een late koude douche voor La Louvière door er 4-3 van te maken. La Louvière blijft door de nederlaag op één punt staan.

FC Luik - UR Namur eindigde op een billijk 2-2 gelijkspel. De wedstrijd leek lange tijd uit te lopen op 1-1, maar in de 90ste minuut leek Kenmogne de ploeg uit Namen alsnog de drie punten te bezorgen. Toch kwam de thuisploeg nog langszij, na een prachtige lobbal van Zappia.

Bocholt VV liep tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. In het eigen Damburgstadion verloor het enigszins verrassend met 0-2 tegen neo-derde klasser Seraing. Averna bracht de bezoekers met een vroeg doelpunt op voorsprong. Bocholt was onmachtig om te reageren en Seraing beperkte zich tot het vast houden van de  voorsprong, wat zonder veel problemen lukte. Vangeel kreeg na rust één grote kans op de gelijkmaker, maar de ex-speler van STVV miste. In de slotminuut deed Ventura de wedstrijd helemaal op slot door er 0-2 van te maken. Na de sterke start staat Bocholt dus opnieuw met de voetjes op de grond, Seraing pakt drie onverhoopte punten en schuift op naar de middenmoot.

Olympic Charleroi herpakte zich goed na de verrassende nederlaag van vorige week tegen Kelmis, KSK Hasselt bleek een maatje te klein voor de Karolingers. Lange tijd zag het er nochtans goed uit voor de Limburgers: invallersdoelman Maes en de paal behoedden Hasselt lange tijd voor een achterstand en bovendien bracht Malacort Hasselt kort na rust zelfs op voorsprong. De thuisploeg reageerde echter onmiddellijk met een doelpunt van Niangbo. Een kwartier voor tijd zorgde Baghdad voor de oververdiende 2-1. Charleroi wordt door de overwinning gedeeld tweede. KSK Hasselt zakt terug naar de middenmoot.

Walhain CG blijft de rode lantaarn, de Waals-Brabanders gingen opnieuw onderuit. Deze keer bleek CS Verviers een maatje te groot. Crits was met twee doelpunten de grote man voor de bezoekers, hij bracht zijn ploeg twee keer op voorsprong. Na de 0-1 zag Verviers de thuisploeg via Alouani eerst nog langszij komen, maar een tweede doelpunt van Crits bleek de doodsteek. Forthomme stelde tien minuten voor tijd de zege veilig door er 1-3 van te maken.