Analyse Veldwezelt en Zwarte Leeuw blijven op de sukkel

Jo Mertens
Veldwezelt en Zwarte Leeuw blijven op de sukkel

Heist moest winnen tegen Verbroedering Maasmechelen om mee aan de leiding te blijven in 4 klasse C en heeft die klus ook kunnen klaren al was het niet zonder moeite.
Het was even schrikken doen de bezoekers via Hendrickx de score wisten te openen.
Maar nog voor de koffie stelde de thuisploeg via Van Asten en Van Gestel orde op zaken om zo de rust in te gaan met een 2-1 voorsprong.Na de rust kregen beiden ploegen nog enkele kansen maar werd er niet meer gescoord en was Heist zeer blij met het verlossende eindsignaal.

Wie had gedacht dat het met Mol ginderbuiten kermis ook doelpuntjes kermis ging worden kwam bedrogen uit.Mol-Wezel dat Hoogstraten onmiddellijk bij de keel wilde nemen moest enkele scherpe counters toestaan en het was doelman Van Hove die met enkele knappe reddingen de thuisploeg overeind kon houden . Met de rust inzicht kwam de thuisploeg ook enkele malen de neus aan het venster steken maar verder dan enkele schermutselingen kwam het niet.Zodat we na een snelle eerste helft de rust ingingen met 0-0.
Tot in de 52 min de tot dan bijna onzichtbare Patrick Goots met een mooie actie de bal naast de verste paal binnen joeg en de 1-0 op het scorebord bracht.Maar de vreugde was maar van korte duur want enkele min later stonden de bordjes terug in evenwicht nadat Vanderlinden vier man in de wind zette en mooi afrondde.Toen begon Hoogstraten in zijn kansen te geloven maar het was weer Goots die als een duiveltje uit een doosje de 2-1 op het bord bracht.Nog gaf Hoogstraten zich niet gewonnen en drukte het gaspedaal nu helemaal in maar de mooie afgedwongen kansen bleven onbegrijpelijk onbenut en zo bleven de bezoekers onverdiend met lege handen achter en konden ze bij Mol-Wezel de kermis inzetten met een mooie 12 op 12.

Patro Eisden dat er op gebrand was de 3 punten thuis te houden tegen Thes nam een goede start en kwam na 7 min op voorsprong via Cagnazzo,maar kon de andere kansen niet verzilveren en kreeg zo het deksel op de neus toen Thes in de 67 min de stand in evenwicht bracht. Een loom Patro was niet meer in staat de bakens te verzetten en bleef zo steken op een 1-1 eindstand.

Spouwen kwam op het veld van Zwarte Leeuw al na 4 min op voorsprong met een doelpunt van Misotten en kon stand houden tegen een onmondige thuisploeg, die zelfs na een rode kaart voor de bezoekers tegen 10 man geen vuist kon maken, en zo blijft steken op een schamele 1 op 12. De bezoekers uit Spouwen daar en tegen nestelen zich mooi op een 3de plaats.

Nieuwkomer Lille haalde zijn tweede overwinning tegen Berkenbos H-Z dat wel op voorsprong kwam via een strafschop omgezet door Ulenaers, maar door twee doelpunten van Van Bouwel zonder punten terug naar Limburg moest.

Lyra  had weinig moeite met een zwak Aarschot en had bij de rust al een veilige 3-0 voorsprong.Ook na de koffie nam de thuisploeg te touwtjes in handen en kon zo de mooie 5-1 stand vastleggen.Bezoeker Van Brusselen zag in de 53 min nog de rode kaart.

Veldwezelt blijft op de sukkel en moest nu ook in Leopoldsburg zijn meerdere herkennen.De bezoekers deden goed mee tot iets voor het uur zowel Hollanders en Hoste de rode kaart kregen, en het met negen tegen elf een ongelijke strijd werd.Zo kon de thuisploeg de overdreven 3-0 cijfers nog op het bord zetten.

Witgoor heeft zijn eerste overwinning te pakken op het veld van Bree.
Met doelpunten van Ramond in de eerste helft en van Meeuwssen na de rust konden de drie punten verdiend meegenomen worden naar de kempen.