Leider Wielsbeke kan bonus aandikken

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Leider Wielsbeke kan bonus aandikken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 5de speeldag in Vierde A bestaat de kans dat leider Wielsbeke zijn voorsprong uitdiept. Enerzijds trekt het Oost-Vlaamse derby tussen E. Zele en St. Gillis-Waas de aandacht, anderzijds moet Wevelgem City, onder leiding van nieuwe trainer Bodart, bewijzen dat het recente verlies te verwaarlozen is. Dat geldt ook voor Sint Eloois-Winkel na het gelijkspel tegen rode lantaarn Rumbeke.
 
Met Evergem Center als tegenstrever zal koploper Wielsbeke toch goed uit zijn doppen moeten kijken. De Oost-Vlaamse middenmoter blijkt de laatste weken stilaan een opmars te forceren. Wielsbeke zal vooral defensief alert moeten blijven want bij Evergem doen Christophe Dewispelaere en Quincy Rombaut hun heroptreden en dat kan het scorevermogen bij Center aanzwengelen.
 
Bij Wevelgem City gaat  alle aandacht naar trainer Bodart die voortaan de touwtjes in handen neemt. Het ontslag vorige zondag van City-trainerVervaecke was als een donderslag net zoals de aanstelling van Bodart er ook eentje was om achterover te vallen. Feit is alleszins dat Bodart zich niet zal mogen verkijken op Gent-Zeehaven. De Ratten scoren trouwens regelmatig maar zijn vooralsnog gemakkelijk te pakken op het defensieve vlak.
 
Sint Eloois-Winkel ligt uiteraard op revanche gebrand na het magere resultaat bij SV Rumbeke. Tegen Diksmuide staat overigens een tweede West-Vlaamse derby op rij te wachten. De bezoekers toeven in de middenmoot met vier punten en zullen wellicht mikken op een punt. Aan de Winkelse schutters de kans om die prognose omver te kegelen.
 
De ,,zogenaamde’’ titelkandidaat VG Oostende gaat op bezoek bij Zottegem dat op de drempel staat van de topvijf. Eventuele winst zou die verwachting in de verf kunnen zetten. Vorige week won de kustploeg vlot van Centre zodat de motivatie meteen een stevige injectie kreeg om die ingeslagen weg verder te volgen.
 
In het Oost-Vlaamse derby tussen E. Zele en St. Gillis-Waas staan twee ploegen tegenover mekaar die vlot uit de startblokken kwamen. Evenwel met dit essentiële verschil dat St. Gillis-Waas snel terugzakte naar de onderste regionen, Zele zich knap in de topvijf nestelde. Het veldvoordeel kan Zele benutten om hun gouwgenoten nog dieper in de kelder te duwen.
 
In het Henegouwse derby waar Lambusart gastheer speelt voor Houdinois kunnen de ,,bezoekers’’ hun puntentotaal aandikken. De thuisploeg daarentegen zal geprikkeld op het veld staan om die eerste driepunter eindelijk te veroveren.
 
Izegem en WS Lauwe strijden voor een plaats in de topvijf. De thuisploeg prijkt op een vijfde, Lauwe op een zesde plaats in deze optiek. Het verschil is één punt zodat een spannende wedstrijd  beider aanhang in de ban kan houden.
 
Tenslotte gaat ,,titelkandidaat’’ URS Centre op eigen veld weer op zoek naar rehabillitatie tegen SV Rumbeke. De West-Vlamingen pakten vorige week hun eerste punt en zullen ook met deze gedachte de partij aanvatten. Stevig defensief werk gekoppeld aan countervoetbal moet kunnen. Of de thuisploeg dat zal toelaten blijft uiteraard de hamvraag.
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties