Eindelijk wederzijdse inzet bij Madrileense derby

Dave Sentobin
| 0 reacties
Eindelijk wederzijdse inzet bij Madrileense derby
Foto: © SC

Barcelona verdedigt zaterdag als eerste zijn leidersplaats op het veld van Athletic. De Baskische club zit in volle crisis door de tegenvallende prestaties en de stoelendans bij het bestuur. Een dag later spelen Atlético en Real eindelijk nog eens een derby met wederzijdse inzet. Valencia speelt als afsluiter van de vijfde speeldag in de Primera División tegen Gimnástic.
 
Een onthoofd Barcelona reist naar Bilbao waar de leider moet bewijzen dat de geoliede machine ook blijft draaien zonder haar topscorer Eto’o. De partij tegen Athletic is de eerste van een dertigtal wedstrijden zonder de Kameroener. Frank Rijkaard heeft verschillende mogelijkheden: Eidur Gudjohnsen, Javier Saviola of zelfs Ronaldinho als schaduwspits. In vergelijking met de wedstrijd in Bremen vallen Sylvinho en Oleguer naast de kern. Coach Sarriugarte kan geen beroep doen op de geschorste Aduriz en de geblesseerde Amorebieta. De Basken hebben dringend punten nodig na een zwakke twee op twaalf.
 
De topper van de speeldag is ongetwijfeld de Madrileense derby die eindelijk niet alleen gaat om prestige, maar ook aansluiting bij de top. Real Madrid – Atlético is ook de wedstrijd van 116 miljoen euro. De Koninklijke en de colchoneros gaven immers respectievelijk 64 en 52 miljoen euro uit aan inkomende transfers afgelopen zomer. De bezoekers doen het met een negen op twaalf alles behalve slecht, enkel verlies tegen co-leider Valencia. Real kon nog niet overtuigen in de eigen competitie, maar de wedstrijd van afgelopen dinsdag was alvast hoopgevend. Capello opteert voor de elf die gemakkelijk wonnen van Dinamo Kiev, daardoor zitten Beckham en een bijna volledig gerecupereerde Ronaldo op de bank. Kapitein Torres kon nog geen enkele keer winnen van of scoren tegen de stadsrivaal. Zondag wil hij die slechte reeks ongedaan maken.
 
Sevilla speelt in eigen huis tegen het gevaarlijke Getafe. De Andalusiërs konden donderdag tegen het Griekse Atromitos het verlies tegen Atlético al doorspoelen. Met de Madrilenen krijgen de mannen van Juande Ramos de counterploeg bij uitstek op bezoek. Voor aanvaller Kepa is het een speciale partij. In de zomer stond de Spanjaard op het punt te tekenen voor Getafe, maar besloot dan toch bij Sevilla te blijven. Door de blessure van Chevantón kreeg hij een basisplaats. Kepa is nu clubtopscorer met drie goals in de competitie en twee in de Uefa-beker. Zondagavond speelt Valencia tegen Gimnástic met het voordeel de resultaten van zijn naaste concurrenten al te kennen. Quique Flores zal allicht enkele verschuivingen doen in zijn elftal na de zware week met wedstrijden tegen Barcelona en AS Roma. Gavilán, David Silva en David Navarro zouden opnieuw een basisplaats kunnen krijgen. De Catalaanse bezoekers geloven alvast in hun kansen. “Valencia zal minder gemotiveerd aan de aftrap komen tegen ons als de voorbije twee wedstrijden”, aldus Buades, middenvelder van Nástic.
 
Deportivo neemt het in eigen stadion op tegen Real Sociedad. Niet onbelangrijk voor de Galiciërs is dat thuisvoordeel. Depor heeft momenteel zeven punten dankzij twee thuisoverwinningen en een gelijkspel buitenshuis. De Baskische bezoekers lijken een hapklare brok want ze staan op een gedeelde laatste plaats met één puntje. Dat punt behaalde de ploeg uit San Sebastián tegen de buren van Bilbao, voorlaatste met twee punten. Recreativo krijgt in het Nuevo Colombino-stadion streekgenoot Real Betis op bezoek. De promovendus is met een zeven op twaalf de revelatie van de competitie. Betis stelt teleur met slechts één overwinning. De komst van regiogenoot Betis zorgt hoe dan ook voor een uitverkocht stadion, de eerste keer dit seizoen.
 
Zaragoza ontvangt in de vooravond Levante. De tweede ploeg uit Valencia doet het verre van slecht met een zes op twaalf. López Caro kan geschiedenis schrijven met zijn club. Levante behaalde nog nooit drie opeenvolgende overwinningen in eerste klasse. Momenteel staat de teller op twee na winst tegen Recreativo en Deportivo. Espanyol kan zondag de goede lijn van deze week – winst in de Uefa-beker – tegen Osasuna doortrekken. Maar ook Osasuna lijkt eindelijk op dreef. De club uit Pamplona behaalde twee zeges in de competitie en plaatste zich in de Uefa-beker. Villarreal gaat in Mallorca op zoek naar zijn tweede overwinning van het seizoen. De eilandploeg verloor enkel van Zaragoza. Celta probeert in Santander de crisis af te wenden tegen Racing.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties